Η κ. Καϊλή και το ύψος των περιστάσεων

Η κ. Καϊλή και το ύψος των περιστάσεων

Κύριε διευθυντά
Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του RTS 1 Radio (ο πρώτος σταθμός της ελβετικής ραδιοφωνίας) ξεκίνησε τη 13η Δεκεμβρίου 2022 με το «Εύα Καϊλή…». Το κεντρικό άρθρο της εγκυρότερης εφημερίδας της γαλλόφωνης Ελβετίας επίσης το ίδιο. Και η Ελβετία δεν είναι μέλος της Ε.Ε. Ενδιαφέρεται όμως εις το έπακρον λόγω των διμερών σχέσεων και συμβάσεων που δεσμεύουν τις δύο πλευρές ή και κάποιων που εκκρεμούν.

Ούτε λόγος ότι η κ. Καϊλή με τα ακριβά Van Cleef σκουλαρίκια της φιγουράρει στον ελβετικό Τύπο αυτές τις μέρες, ολοσέλιδες οι καταχωρίσεις. Οι σοσιαλιστές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δέχονται ράπισμα. Αναπάντεχο. Αδιαμφισβήτητα και το ΠΑΣΟΚ. Και ο πρόεδρός του, ο επίσης ευρωβουλευτής της σοσιαλιστικής παράταξης. 

Εχουν αρπάξει φωτιά οι πρωινές εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης ότι η κ. Καϊλή ρέπει προς τη Δεξιά. Ημαρτον Θεέ μου. Από πού προκύπτει αυτό; Επειδή υποστήριξε την υποψηφιότητα Λοβέρδου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ; Επειδή σε κάποια ψηφοφορία δεν συντάχθηκε με τη γραμμή των σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο; Ημαρτον δις. Και ο κ. Μητσοτάκης ήταν ο μόνος βουλευτής της Ν.Δ. που δεν συντάχθηκε με τη γραμμή του κόμματός του στην ψηφοφορία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ούτε εξοστρακίστηκε ούτε έχασε τη θέση του. Ψηφίστηκε δε πρωθυπουργός της χώρας αργότερα.

Οι Bέλγοι δημοσιογράφοι της εφημερίδας Le Soir και του περιοδικού Knack περίμεναν από τον Σεπτέμβριο 2022 να βγάλουν την είδηση την κατάλληλη στιγμή, δηλαδή στις 9 Δεκεμβρίου όταν συνέλαβαν τους υπόπτους. Προσόν η αυτοσυγκράτηση στον τομέα τους.

Το ΠΑΣΟΚ αντί να εξαπολύει μύδρους ας αναλογιστεί γιατί παρακολούθησαν τα τηλέφωνα του ευρωβουλευτή προέδρου του. Οι σχέσεις των ευρωβουλευτών με «χώρες φίλες», δηλαδή τρίτες χώρες, θα επανεξεταστούν για να θεσπιστούν νέοι αυστηρότεροι κανονισμοί, είπε η Μαλτέζα πρόεδρός τους, Ρομπέρτα Μέτσολα. Οι κατηγορίες είναι βαρύτατες και η δικαιοσύνη θα αποφανθεί. Οι Ελληνες ευρωβουλευτές πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων για το ήθος του Ευρωκοινοβουλίου. Και οι Ελληνες τηλεπαρουσιαστές ας συγκρατηθούν προτού γίνουν πρώτοι κατήγοροι και εισαγγελείς.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT