H Κασσάνδρα και το Μουντιάλ

Κύριε διευθυντά
Στην «Καθημερινή» της 18ης Νοεμβρίου διάβασα: «Η ώρα της κρίσης έφτασε. Θα δικαιώσει το Μουντιάλ του Κατάρ όσους θεώρησαν περίπου ύβρι τη διεξαγωγή της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης […] ή θ αποτελέσει τη μεγάλη έκπληξη και θα διαψεύσει τις ποδοσφαιρικές Κασσάνδρες;».
Δεν ξέρω αν ο συμπαθέστατος Αργεντινός Μέσι και η παρέα του διέψευσαν ή μετρίασαν κάπως την οργή των αντιΚαταρινών. Το απολύτως βέβαιο είναι πως η Τρωαδίτισσα πριγκιποπούλα Κασσάνδρα, κόρη του Πριάμου, αν της ζητούσαν να χρησμοδοτήσει «Πρέπει το Μουντιάλ να γίνει στο Κατάρ;», θα έλεγε την αλήθεια. Μόνον που ο τιμωρός της θεός Απόλλων δεν θα επέτρεπε να γίνει πιστευτή· θα έπειθε τους πάντες πως η στρογγυλή σημερινή θεά είναι υπεράνω πασών των ανθρωπίνων προκαταλήψεων. Ποιος μπορεί να κοντραριστεί με θεϊκή ύπαρξη που μπαίνει ή δεν μπαίνει στα δίχτυα και τη λατρεύουν για τα καμώματά της εκατομμύρια θνητοί;

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT