Και η μετόπη του Λούβρου;

Κύριε διευθυντά 
Σε συνέχεια της επιστολής μου σχετικά με την επανένωση των Γλυπτών –για τη δημοσίευση της οποίας (17/12) θερμά ευχαριστώ– και αναφορικά με το άρθρο του Σάκη Ιωαννίδη (10 Δεκεμβρίου 2022), με τίτλο «Τι μάθαμε για τα Γλυπτά», θα ήθελα να προσθέσω αυτό που είδαμε στην τηλεόραση και θυμάμαι καλά, από την πρώτη συνάντηση στο Παρίσι του Γάλλου προέδρου με τον Ελληνα πρωθυπουργό, μετά την εκλογή του. Εκεί, ο πρόεδρος Μακρόν, καλωσορίζοντας τον Κυρ. Μητσοτάκη, μίλησε για την «επιστροφή» στην Αθήνα της μετόπης που βρίσκεται στο Λούβρο. Πρόκειται για τη μετόπη αρ. 10 της νότιας πλευράς, με θέμα την Κενταυρομαχία. 

Μετά την πρόσφατη δωρεά του Βατικανού με τα τρία θραύσματα (βλ. και άρθρο Νικόλα Ζώη, 17.12.2022), η δωρεά της μετόπης του Λούβρου θα αποτελούσε έναν θαυμάσιο πρόλογο για το κυρίως έργο, που καλείται να παίξει το Βρετανικό Μουσείο. Θα ενίσχυε τη διαπραγματευτική μας θέση και θα οδηγούσε «ένα βήμα πιο κοντά» την όλη διαδικασία. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT