Το άρθρο Αποστολάκη για τις Ενοπλες Δυνάμεις

Το άρθρο Αποστολάκη για τις Ενοπλες Δυνάμεις

Κύριε διευθυντά

Στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας σας («Κ», 11/12/2022) διαβάσαμε περισπούδαστο άρθρο του Ευαγγέλου Αποστολάκη, ναυάρχου ε.α., επιτίμου αρχηγού ΓΕΕΘΑ και τέως υπουργού Αμυνας, με τίτλο «Οχι σε παιχνίδια με τις Ενοπλες ∆υνάμεις».

Τόσον ο τίτλος του άρθρου, που αναφέρεται στις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας, όσον και η ιδιότητα του αρθρογράφου μού προκάλεσαν το ενδιαφέρον, ώστε να διαβάσω το άρθρο με τη δέουσα προσοχή και επιμέλεια, αλλά και κάποια ανησυχία που ένιωσα, δεδομένης της καθημερινής επιθετικότητας του Ερντογάν και της όλης τουρκικής ηγεσίας, κατά της χώρας μας.

Οπως το υποπτεύθηκα –πριν από την ανάγνωση του κειμένου του– θα ησχολείτο με το απαράδεκτο, πράγματι, θέαμα της αναφοράς δημοσιευμάτων για πιθανές παρακολουθήσεις της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας.

Είναι ορθότατη η παρατήρηση του ναυάρχου για το απαράδεκτο φαινόμενο, οι Ενοπλες Δυνάμεις μας να αποτελούν αντικείμενο σχολιασμού και κουτσομπολιών των δημοσιευμάτων τούτων, για να «κερδίσουν αναγνώστες και να κεντρίσουν το ενδιαφέ-ρον του κοινού».

Ναύαρχέ μου, σωστότατες οι παρατηρήσεις σου, αλλά, προφανώς, για ευνόητους λόγους πολιτικούς, δεν ανέφερες το έντυπο που δημοσιεύθηκαν οι πιθανές παρακολουθήσεις και τα κουτσομπολιά για τις Ενοπλες Δυνάμεις μας.

Ολοι, όμως, γνωρίζουμε ότι αυτά γράφτηκαν και συνεχίζουν να γράφονται στην αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Documento, του Κώστα Βαξεβάνη.

Εσείς διστάσατε να γράψετε τον δημοσιογράφο και την εφημερίδα του, αν και δεν είναι κανένα μυστικό.

Αγαπητέ κ. ναύαρχε, με καλοπροαίρετη διάθεση και κριτική, σας γράφω ότι η τελευταία παρατήρησή σας, για τα 600 ευρώ, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για τους αστυνομικούς και λιμενικούς και για μικρή εφάπαξ ενίσχυσή τους, είναι, κατά την ταπεινή μου γνώμη, άστοχη και δεν συνδέεται καθόλου με τον τίτλο του άρθρου σας. Μήπως θεωρείτε την ενίσχυση αυτή παιχνίδι εις βάρος των Ενόπλων Δυνάμεών μας; Δεν προσφέρεται καθόλου για σύγκριση και δεν υπάρχει καμία αιτιώδης συνάφεια μεταξύ δύο ανόμοιων θεμάτων. Ομως, κατανοώ και αντιλαμβάνομαι τη θέση σας.

Για να πούμε, όμως, και «του στραβού το δίκιο» αστυνομικοί και λιμενικοί δίνουν καθημερινά, όλο τον χρόνο, μάχες με πραγματικά πυρά, κατά του οργανωμένου εγκλήματος και του μεταναστευτικού δουλεμπορίου, κατά των διακινητών-δουλεμπόρων.

Κ. Κεμίδης

Δικηγόρος, Χαλκίδα

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT