Αγριοι έφηβοι – αφύπνιση τώρα 

Κύριε διευθυντά 
Η ελληνική κοινωνία είναι τα τελευταία χρόνια μάρτυς αυξημένης παιδικής εγκληματικότητας, χωρίς όμως να βλέπουμε μια κάποια αντίδραση!

Και φθάσαμε στις συγκλονιστικές καταθέσεις της δικογραφίας για τον βιασμό 15χρονου νέου στο Iλιον από οκτώ ανηλίκους, σύμφωνα με τις οποίες η σεξουαλική κακοποίηση και ο βασανισμός του συμμαθητή τους ήταν αναπαράσταση της σκληρής τηλεοπτικής σειράς του Netflix «13 reasons why», που αφορά μαθητές ενός λυκείου των ΗΠΑ, την οποία ήθελαν να αποτυπώσουν σε βίντεο!

Για τα σοκαριστικά αυτά περιστατικά ο δικηγόρος ενός εκ των 15χρονων κατηγορουμένων μας λέει ότι «τα ερεθίσματα που λαμβάνουν σήμερα οι ανήλικοι από τα προβαλλόμενα πρότυπα, σε συνδυασμό με τη γενικότερη έλλειψη παιδείας και τη χαλαρότητα των ηθών, θολώνουν στην κρίση τους τα κοινωνικώς επιτρεπόμενα όρια»! Ου χρείαν έχομεν μαρτύρων.

Τα φρικιαστικά αυτά συμβάντα είχαν όμως και μία «ευτυχή» παρενέργεια: την ομολογία των ανηλίκων ότι τα εγκλήματα που διέπραξαν είχαν οδηγό τη συγκεκριμένη σειρά και τους στίχους από… trap τραγούδια που μιλούν για βία και κακοποίηση!

Μήπως ξυπνήσει η κοινωνία μας και αντιληφθεί πού πηγαίνει η νεολαία της!

Οι τραγικοί αυτοί νέοι μάς έδειξαν τον δρόμο για τον εντοπισμό του ηθικού αυτουργού: την τηλεόραση και το Διαδίκτυο!

Υπάρχει ελληνική τηλεοπτική σειρά χωρίς βία; Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης κάνει καλά τη δουλειά του; Ή μήπως είναι περιορισμένες οι δικαιοδοσίες του; Αν ναι, ας φροντίσει η Πολιτεία να του λύσει τα χέρια ή να αλλάξει τη διοίκησή του.

Ομως, δυστυχώς πριν από 11 μήνες κάποιοι νέοι δολοφόνησαν στη Θεσσαλονίκη τον 19χρονο Αλκη και δεν είδαμε να ξύπνησε η κοινωνία. Απαιτείται μία συστράτευση από τους πυλώνες της κοινωνίας, την Εκκλησία, την οικογένεια, το σχολείο, την ακαδημαϊκή κοινότητα. Η Εκκλησία εργάζεται στον τομέα αυτό, αλλά δεν επαρκεί. Κάποιοι κοινωνικοί λειτουργοί, κάποιοι ακαδημαϊκοί διδάσκαλοι θα μελετήσουν επιτέλους το τραγικό φαινόμενο, μήπως και στηριχθεί η Πολιτεία στην έρευνά τους για τη λήψη μέτρων;

Είναι ήδη αργά, αλλά μήπως προλάβουμε να μην είναι πολύ αργά!

Ας ξεκινήσει ένα κίνημα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η οποία είναι και δικαστικός ή η Ακαδημία Αθηνών, αν ξεφύγει, και είναι επιτακτική ανάγκη να ξεφύγει, από τον περιορισμένο κύκλο της απονομής βραβείων! Εθνική συστράτευση! To μέλλον της πατρίδας σε κίνδυνο!

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT