Μάθημα για την υγεία στα σχολεία μας

Κύριε διευθυντά 
Θα ήταν χρήσιμη η ευρύτατη κυκλοφορία ενός περιοδικού λαϊκής υγείας, με πλούσια εικονογράφηση, με το οποίο να δίνεται πλήθος οδηγιών και συμβουλών στο ευρύ κοινό. 

Με τον τρόπο αυτό, και ο κάτοικος της πιο μακρινής περιοχής της χώρας, από τη μία θα αποκτήσει σύγχρονη ιατρική αντίληψη και υγειονομική πρόνοια και, από την άλλη, θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την πρωτεύουσα και ολόκληρη την Ελλάδα, ώστε να συγκρίνει την υγειονομική επίδοση της ιδιαίτερής του κοινωνίας. 

Από την αδιάκοπη αυτή σύγκριση θα γεννηθεί μια ευγενής άμιλλα, η οποία θα δώσει μια σημαντική ώθηση στην κάθε τοπική προσπάθεια, με αποτέλεσμα την ανύψωση της υγείας και γενικά του βιοτικού και πολιτιστικού επιπέδου του λαού.

Σιγά σιγά και με τη βοήθεια και άλλων πηγών ενημέρωσης, όπως τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και, φυσικά, το σχολείο, η εκστρατεία για μια καλύτερη υγεία θα γινόταν συνείδηση της μεγάλης πλειονότητας του πληθυσμού. 

Ας σημειωθεί εδώ ότι στο σχολείο η πληροφόρηση για θέματα υγείας είναι επιβεβλημένη, καθώς μέσω των παιδιών η Πολιτεία έχει τη δυνατότητα να στείλει, ακόμα και σε οικογένειες με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, τα σωστά μηνύματα για την προστασία της υγείας. Η πληροφόρηση αυτή των μαθητών, φυσικά, δεν θα πρέπει να αφεθεί μόνο στην καλή προαίρεση των δασκάλων. Αντιθέτως, πρέπει να υπάρξει χάραξη σχετικής πολιτικής από την Πολιτεία. Θα πρέπει να γίνει επιτέλους αντιληπτό ότι πέρα από τη Φυσική και τα Μαθηματικά, η σημασία των οποίων είναι αδιαμφισβήτητη, το σχολείο οφείλει να ενημερώνει τους μαθητές και για άλλα, ουσιαστικά ζητήματα, όπως αυτά σχετικά με την υγεία, τους κανόνες υγιεινής κ.λπ.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όσο ακριβά και αν στοιχίζει η υγεία, στοιχίζει απείρως λιγότερο από την αρρώστια και τις ανυπολόγιστες ζημιές που αυτή προκαλεί στην κοινωνία, στην οικονομία και, εν γένει, στη χώρα μας. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT