Ιστορική ημέρα για τη χιονοδρομία 

Κύριε διευθυντά
Με μεγάλη συγκίνηση σας γράφω αυτή την επιστολή γιατί ο Ελληνας χιονοδρόμος αθλητής Αλέξανδρος-Ιωάννης Γκίνης πέτυχε το ακατόρθωτο. Κατετάγη δεύτερος –αργυρό μετάλλιο– στους αγώνες τεχνικής κατάβασης ανδρών (σλάλομ) του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας (FIS) στο Σαμονί της Γαλλίας το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023. 

Ηδη τα ξένα ειδησεογραφικά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν φωτογραφίες από την απονομή, εκφράζοντας τον θαυμασμό αλλά συγχρόνως και την έκπληξή τους για το αποτέλεσμα: «Ο χιονοδρόμος Αλέξανδρος-Ιωάννης Γκίνης γράφει ιστορία κερδίζοντας αργυρό μετάλλιο για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σλάλομ». 

Και να σκεφτεί κανείς ότι ο πρωταθλητής μας Γκίνης δεν μπόρεσε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο λόγω σοβαρού τραυματισμού. Υπεβλήθη σε έξι χειρουργικές επεμβάσεις στο γόνατο και με απίστευτη θέληση και υπομονή κατάφερε να επανέλθει στους αγώνες και να τιμήσει την Ελλάδα με ένα αργυρό μετάλλιο. 

Οπως ο Νίκος Γκάλης έφερε την άνοιξη στο μπάσκετ στην Ελλάδα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη στο τένις, έτσι και ο δικός μας Αλέξανδρος-Ιωάννης Γκίνης θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει την αθλητική ανάπτυξη του σκι στην Ελλάδα. Γιατί αθλητές υπάρχουν και όλα αυτά τα χρόνια μάχονται υπό αντίξοες συνθήκες, όπως ο Γιάννης Αντωνίου και άλλοι. Θα πρέπει η αθλητική ηγεσία να αγκαλιάσει τη χιονοδρομία και να μην αξιολογεί μια ομοσπονδία μόνο από τα χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT