Όταν οι Ελληνες συσπειρώνονται 

Κύριε διευθυντά
Στις 3 Φεβρουαρίου, ο Σύλλογος Μακεδόνων Μεγάλης Βρετανίας οργάνωσε στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου μια συζήτηση στρογγύλης τραπέζης με τη διακεκριμένη οικονομολόγο Vicky Pryce, Ελληνίδα που ζει και εργάζεται στην Αγγλία, τον οικονομολόγο και σύμβουλο επενδύσεων Ian Harwood, και τον γνωστό δημοσιογράφο της «Καθημερινής» Νίκο Κωνσταντάρα. 

Το θέμα ήταν οι αλλεπάλληλες κρίσεις που μας έχουν βρει, όπως η πανδημία, το ενεργειακό και ο πόλεμος στην Ουκρανία, μετά την οικονομική κρίση που ήταν ιδιαίτερα επώδυνη για την Ελλάδα, με προβλέψεις για τις οικονομικές συνέπειες σε βάθος χρόνου, με σκοπό την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και προσαρμογή μας. 

Μετά τις αναδρομές σε οικονομικές κρίσεις του παρελθόντος και μια ατέλειωτη σειρά από διαγράμματα και γραφικές παραστάσεις με τις ανάλογες επεξηγήσεις από τους δύο οικονομολόγους, οι προβλέψεις για το μέλλον ήταν πάνω κάτω ότι «δεν ξέρουμε τι μέλλει γενέσθαι», καθώς μας έχουν βρει πολλά μαζεμένα αυτή τη φορά. Και χωρίς να λογαριάσουμε και την κλιματική αλλαγή.

Και τότε ήρθε η σειρά του κ. Νίκου Κωνσταντάρα να μιλήσει. Κατευθείαν από το αεροδρόμιο, εν μέσω των απεργιών που μαστίζουν την Αγγλία (πρέπει να κρατάμε ημερολόγιο), έφερε ένα μήνυμα που, για εμάς τους Ελληνες, που είμαστε και οι περισσότεροι στο ακροατήριο, ήταν σαν βάλσαμο: Οι Ελληνες οι ανυπότακτοι, που δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε τίποτα, στις μεγάλες κρίσεις συσπειρώνονται και αποδεικνύουν ότι μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων με πειθαρχία και ανθεκτικότητα μοναδική!

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT