Απολύθηκε λόγω του γυμνού Δαυίδ

Kύριε διευθυντά 
Φυσικά όταν λέμε Αμερική εννοούμε τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τη Νότιο Αμερική την ονομάζουμε Λατινική και το βόρειο μέρος Καναδά. Πρόσφατα απολύθηκε καθηγήτρια της μέσης εκπαίδευσης, ύστερα από απαίτηση των γονέων, γιατί τόλμησε στο μάθημα Ιστορίας της Τέχνης να παρουσιάσει το άγαλμα που φιλοτέχνησε ο Μιχαήλ Αγγελος και αναπαριστά τον Δαυίδ γυμνό και σήμερα στολίζει το δημαρχείο της Φλωρεντίας. 

Το γεγονός αυτό δεν αφήνει περιθώρια, ένα μέρος του πληθυσμού της Αμερικής ζει τον δικό του μεσαίωνα, τότε που οι Πάπες μοίραζαν συγχωροχάρτια για μια θέση στον παράδεισο ή γίνονταν οι σταυροφορίες για την απελευθέρωση των Αγίων Τόπων. 

Παραθρησκευτικές οργανώσεις απευθυνόμενες σε έναν αμόρφωτο λαό που είναι έτοιμος για τα πάντα και από την άλλη μεριά δεν γνωρίζει ούτε το όνομα του εκάστοτε προέδρου της Αμερικής. Φυσικά υπάρχει και η άλλη Αμερική των πανεπιστημίων, της έρευνας, των τεχνών και της προόδου.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT