Ο Τούρκος γιατρός και η Ακαδημία

Κύριε διευθυντά
Σχετικά με το δημοσίευμα του κ. Απόστολου Λακασά της 30/3 στην «Κ» με τίτλο: «Ο Τούρκος γιατρός που διχάζει την Ακαδημία Αθηνών», θέλω να κάνω τις εξής διευκρινίσεις: Ο τίτλος δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Η Ακαδημία είναι κατεξοχήν δημοκρατικό περιβάλλον, στο οποίο συζητήσεις και διαφωνίες εκφράζονται συνεχώς. Οι διαβουλεύσεις αυτές είναι ένα ανεκτίμητο χαρακτηριστικό του ιδρύματος. Η έκφραση διαφορετικών απόψεων, η οποία είναι πολύ συνήθης, δεν σημαίνει κατ’ ουδένα τρόπο «διχασμό».

Ο καθηγητής Χάμπεραλ είναι εξέχον μέλος της διεθνούς ιατρικής κοινότητας, τον οποίο πράγματι έχω προτείνει για έναν τιμητικό τίτλο στην Ακαδημία. Ο τίτλος αυτός δεν είναι «αντεπιστέλλον μέλος».Στην πρώτη ψηφοφορία, η οποία έγινε στην Τάξη των Θετικών Επιστημών της Ακαδημίας, η αποδοχή ήταν σχεδόν ομόφωνη. Ψηφοφορία στην ολομέλεια, από την οποία απουσίαζα, δεν ολοκληρώθηκε. Ο λόγος ήταν η απουσία μου ως εισηγητού όπως επίσης και απουσία σημαντικού αριθμού άλλων μελών.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT