Oι δικαστές ομιλούν διά των αποφάσεων

Oι δικαστές ομιλούν διά των αποφάσεων

Κύριε διευθυντά
Η Δικαιοσύνη ομιλεί μόνον διά των αποφάσεων των λειτουργών της. Δηλώσεις δημόσιες και στα μέσα ενημερώσεως δικαστικών λειτουργών γενικώς και μάλιστα επί υποθέσεων που πρόκειται να χειρισθούν οι ίδιοι δεν επιτρέπονται.

Ιδίως είναι ανεπίτρεπτες δηλώσεις περί ενός νόμου που πρόκειται να ψηφισθεί ή έχει ψηφισθεί από τη Βουλή και μάλιστα από τον δικαστή που προεδρεύει του δικαστηρίου το οποίο είναι αρμόδιο να κρίνει επί υποθέσεως εφαρμογής του νόμου αυτού:

– Γιατί δεσμεύει την κρίση του επί της υποθέσεως ενώ κατά τη συζήτηση μπορεί να προκύψουν στοιχεία που επιβάλλουν διαφορετική κρίση.

– Γιατί ενώ ψηφίζει τελευταίος επί της υποθέσεως, δίδει την εντύπωση ότι θέλει να επηρεάσει τη γνώμη των νεωτέρων του δικαστών.

– Γιατί μπορεί να προκαλέσει αντιπαράθεση με πολιτικούς και να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι είναι υπέρ μιας πολιτικής παρατάξεως ή εναντίον μιας άλλης.

Ο,τι έχει να πει ο δικαστής επί της υποθέσεως, να πει με την απόφασή του που θα δημοσιευθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT