Ο εκσυγχρονισμός των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο εκσυγχρονισμός των Ενόπλων Δυνάμεων

Κύριε διευθυντά
Τελευταία ακούγονται πολλά για τον εκσυγχρονισμό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΕΔ). Ο εκσυγχρονισμός δεν ορίζεται αποκλειστικά από το υλικό. Απαιτεί αλλαγή στη μέθοδο πρόσληψης και εκπαίδευσης των στελεχών, στους τρόπους που οργανώνουμε – χρησιμοποιούμε τις δυνάμεις και τη διοικητική μέριμνα (Logistics). Απαιτεί σοφή κατανομή των διαθέσιμων πόρων.

Πρέπει να προβλέψουμε τις επιπτώσεις των νέων τεχνολογιών στο πεδίο της μάχης, να καθορίσουμε αυστηρά τα στρατιωτικά προβλήματα που αναμένονται σε μελλοντικές συγκρούσεις π.χ. από τη χρήση μη επανδρωμένων συστημάτων στον αέρα, στη θάλασσα και στην ξηρά και να καλλιεργήσουμε μια κουλτούρα καινοτομίας, πειραματισμού, συνεργασίας εντός και εκτός των τειχών των Ε.Δ. μαζί με τον υπολογισμό ανάληψης κινδύνων.

Η στασιμότητα στα θέματα προσωπικού και κάποιες κινήσεις της ανώτατης ηγεσίας των Ε.Δ. τα τελευταία χρόνια, παράδειγμα οι χειρισμοί στο θέμα της δύναμης πεζοναυτών και των μονάδων του αποβατικού στόλου, δεν δείχνει ότι κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT