Μεγάλος Περίπατος – ο απολογισμός

Κύριε διευθυντά
Πλησιάζουν και οι δημοτικές εκλογές και είναι η ώρα να κριθεί το έργο κάθε εκλεγμένου άρχοντα με πρώτο τον δήμαρχο Αθηναίων. Από την αρχή της θητείας του έβαλε στόχο τον αποκαλούμενο «Μεγάλο Περίπατο». Ο απολογισμός του έργου είναι:

– Επί μια τετραετία το κέντρο της Αθήνας και κυρίως η Πανεπιστημίου είναι ένα εργοτάξιο, τα έργα δεν τέλειωσαν και ούτε προβλέπεται να τελειώσουν.

– Μια λωρίδα του δρόμου αφαιρέθηκε από τα αυτοκίνητα και δόθηκε στους πεζούς και τους ποδηλάτες. Για τον διαχωρισμό τοποθετήθηκαν δαπανηρές ζαρντινιέρες. Πεζός δεν χρησιμοποίησε τη λωρίδα αυτή διότι απλούστατα το διπλανό πεζοδρόμιο είναι πολύ φαρδύ και σίγουρα πιο ενδιαφέρον με τις βιτρίνες, τα περίπτερα, κ.λπ. Για ποδήλατα ούτε λόγος να κατέβουν την Πανεπιστημίου και μετά; Εξάλλου τα ποδήλατα στο κέντρο της πόλης έχουν εξαφανιστεί προ πολλού και έχουν αντικατασταθεί από μοτοσικλέτες που προτιμούν το οδόστρωμα.

– Με τους φοίνικες η ασυναρτησία απογειώθηκε. Επειτα από κάμποσο καιρό ξηλώθηκαν για να μπουν πλατάνια. Δεν είμαι ειδικός, αλλά πλατάνια έχω δει σε χωριά που είναι δίπλα σε τρεχούμενα νερά και γίνονται τεράστια.

– Στο Σύνταγμα φτιάχτηκε ένα σκέπαστρο, ποτέ δεν κατάλαβα τι χρησιμεύει.

– Η λεωφόρος Βασ. Ολγας απαγορεύτηκε από τα αυτοκίνητα διότι υποτίθεται θα υπήρχε ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων. Τίποτα δεν έγινε, τουλάχιστον δεν ξοδεύτηκαν εκατομμύρια, όπως στα άλλα έργα.

Περίμενα από τον δήμαρχο να βγει να μας πει τι χρησιμότητα έχουν τα έργα αυτά. Δεν βρίσκω καμία χρησιμότητα και ομορφιά, αντίθετα είναι επιβλαβή. Το μεγάλο ερώτημα είναι πόσα χρήματα ξοδεύτηκαν (μιλάμε για πολλά εκατομμύρια) και ακόμη πού βρέθηκαν τα λεφτά αυτά. Θυμάμαι τον προηγούμενο δήμαρχο που πάσχιζε να καλύψει τον υπερδανεισμό του δήμου από τους προηγούμενους δημάρχους, τουλάχιστον τα λεφτά έπιαναν τόπο, βλέπαμε θέατρο στο Αττικό Αλσος, κ.λπ.

Θα ήταν σωστό ο δήμαρχος να κάνει έναν απολογισμό και να μας πληροφορήσει πόσα λεφτά στοίχισε ο «Μεγάλος Περίπατος» και πού βρέθηκαν.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT