Ξανακέρδισα τη ζωή μου

Κύριε διευθυντά

Ονομάζεται Νικόλαος Μέμος, χειρουργός με ειδικότητα στα σαρκώματα (τύπος καρκίνου) στο Αρεταίειο Νοσοκομείο. Φέρελπις ακαδημαϊκός. Εμελλε να γίνει ο άνθρωπος που θα μου χάριζε επιπλέον χρόνια, σε μια ρωγμή της ζωής μου, όταν έμοιαζα να φθίνω, ξαφνικά και με καλπάζοντα ρυθμό.

Με χειρούργησε, περιβαλλόμενος από μία αξιέπαινη ομάδα ιατρών, που όλοι απαρτίζουν την εξαιρετική επιστημονική ομάδα του καθηγητή, Μανούσου Κωνσταντουλάκη. Χρειάστηκε να με χειρουργήσει δύο φορές, επί πολλές ώρες και υπό δύσκολες συνθήκες, και να’ μαι!

Εδώ, μάχιμη και πάλι! Και υγιής!

Κατέβηκα στον Αδη για κάποια δευτερόλεπτα (τότε στην Εντατική, όταν έπαθα πνευμονική εμβολή) και χάρη στην ταχεία δράση των γιατρών (ιδιαίτερα ευγνώμων στον γιατρό Θεόδωρο Κοζώνη) και των νοσηλευτών της ΜΕΘ, κρατήθηκα στη ζωή.

Κατά τη διάρκεια των δυο μου δύσκολων νοσηλειών στο Αρεταίειο, είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω την υψηλής ποιότητας περίθαλψη τόσο των ειδικευόμενων χειρουργών ιατρών που περιβάλλουν την ομάδα του θεράποντος χειρουργού μου, Ν. Μέμου, καθώς και σύσσωμου του νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

Θαύμασα τον άφθαστο επαγγελματισμό τους, την ανεπιτήδευτη ευγένειά τους, το πάντοτε ακμαίο ηθικό τους, το χιούμορ τους, την ακούραστη προσφορά τους. Επαιρνα κουράγιο από την επαφή μου μαζί τους, προσδενόμουν ολοένα και περισσότερο στο άρμα από το οποίο κόντεψα να πέσω: τη Ζωή.

Το Αρεταίειο Νοσοκομείο κατέχει την ξεχωριστή χάρη να έχει φιλοξενήσει σε έναν από τους θαλάμους του τον μετέπειτα Αγιο Νεκτάριο, όταν το 1920 τον είχαν μεταφέρει από την Αίγινα στο Αρεταίειο, βαριά ασθενή. Κοιμήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 1920. Ο θάλαμος στον οποίο είχε νοσηλευτεί είναι τώρα τόπος προσκυνήματος και προσευχής. Το προσωπικό του Αρεταίειου και οι ασθενείς του (μεταξύ αυτών κι εγώ) καταφεύγουν στη χάρη του Αγίου για δύναμη και ελπίδα.

Αναβλύζουν δάκρυα συγκίνησης όταν επισκέπτομαι τους χώρους του νοσοκομείου για τις τακτικές, τυπικές πλέον, αξονικές εξετάσεις.

Γνωρίζω πλέον ότι, χάρη στην επιστημονική γνώση και τις ξεχωριστές ικανότητες του θεράποντα Ιατρού μου και της ομάδας του, σε πείσμα όλων των προβλημάτων και των ελλείψεων της δημόσιας υγείας, εγώ και εκατοντάδες ασθενείς του Αρεταίειου Νοσοκομείου έχουμε ξανακερδίσει το δικαίωμα στη ζωή.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT