Οι διορισμοί στην εκπαίδευση

Κύριε διευθυντά
Το προηγούμενο διάστημα ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας 3.772 νέοι διορισμοί στην εκπαίδευση. Πρόκειται για ακόμη μία σειρά διορισμών που πραγματοποιείται την τελευταία τριετία και φαίνεται επιτέλους ότι η διαδικασία μονιμοποιήσεων στην εκπαίδευση πήρε μπρος μετά μια δεκαετία στασιμότητας στους διορισμούς και στρατιές αναπληρωτών. Επί της αρχής εκτιμώ ότι κανένας δεν διαφωνεί με το γεγονός ότι το εκπαιδευτικό σύστημα αποκτά μόνιμο προσωπικό. Πλην όμως, η παρούσα σειρά μόνιμων προσλήψεων πραγματοποιείται με άδικο τρόπο καθώς οι διορισμοί αυτοί θα γίνουν με τους πίνακες που καταρτίστηκαν στις αρχές του 2020. Αυτό συνιστά κατάφωρη αδικία καθώς στερεί την ευκαιρία διορισμού σε όλους τους πτυχιούχους από το 2020 έως και το 2023, αφού τα ονόματά τους δεν υπάρχουν στον πίνακα. Επιπλέον, πολλοί από τους υποψηφίους που βρίσκονται στον εν λόγω παλαιό πίνακα, είτε έχουν αυξήσει τα τυπικά τους προσόντα (μεταπτυχιακά, προϋπηρεσία, ξένες γλώσσες κ.λπ.) είτε έχουν αποκτήσει παιδιά.

Αδικούνται λοιπόν και εκείνοι καθώς θα στερηθούν τα παρεχόμενα μόρια που ίσως τους εξασφάλιζαν μία μόνιμη πρόσληψη. Με δεδομένο ότι το ΑΣΕΠ βρίσκεται σε διαδικασία ανάρτησης νέων πινάκων έχοντας μέσα τόσο τους νέους εκπαιδευτικούς όσο και τους παλαιότερους με επικαιροποιημένα τα προσόντα τους, πρέπει να χρησιμοποιηθούν αυτοί έτσι ώστε οι διορισμοί να γίνουν επί ίσοις όροις για όλους. 

ΥΓ.: Να διευκρινίσω ότι θεωρώ το υφιστάμενο σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών και διορισμών από μόνο του άδικο, μιας και βάζει τους εκπαιδευτικούς σε μια ατέλειωτη διαδικασία συλλογής τυπικών προσόντων. Αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT