Διακοπή ρεύματος και κακοπληρωτές

Κύριε διευθυντά
Θα ήθελα να επαναφέρω σε δημοσιότητα ένα θέμα το οποίο έχει αναδείξει και η εφημερίδα σας και αφορά το πρόβλημα των μη συνεπών χρηστών καθολικής υπηρεσίας ηλεκτρικού ρεύματος, το οποίο δυστυχώς δεν έχει επιλυθεί μέχρι σήμερα και τείνει να μετατραπεί σε γάγγραινα (σχετικά άρθρα της έγκριτης δημοσιογράφου σας κ. Χρύσας Λιάγγου της 14.2.2023 και 25.2.2022).

Οι κατά καιρούς προσπάθειες για επίλυση του προβλήματος, εξ όσων γνωρίζω, δεν βρήκαν ανταπόκριση από το ΥΠΕΝ με αποτέλεσμα να καλύπτονται κακοπληρωτές κρυπτόμενοι κάτω από την ομπρέλα της καθολικής υπηρεσίας. Η μόνη που έχει αναλάβει κάποια πρωτοβουλία είναι η ΡΑΕ η οποία, όπως λέει, έχει προτείνει στο ΥΠΕΝ το τρίμηνο ως λογική χρονική περίοδο αναμονής μετά την πάροδο του οποίου να κόβεται το ρεύμα στους ασυνεπείς χρήστες της καθολικής υπηρεσίας, με εξαίρεση τα ευάλωτα νοικοκυριά, όπως γίνεται και σε άλλες χώρες του εξωτερικού.

Είναι κρίμα που συνεχίζεται, από αδράνεια της διοίκησης, ένα πρόβλημα (του βαθέος κράτους;) που ζημιώνει το δημόσιο συμφέρον και ευνοεί τους κακοπληρωτές εις βάρος των συνεπών πολιτών. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT