Από τα ΤΕΙ στα ΑΕΙ και περί λαϊκισμού

Κύριε διευθυντά
Διαβάζω πάντοτε με ιδιαίτερη προσοχή τις απόψεις σας όπως δημοσιεύονται στην «Καθημερινή» και εν πολλοίς τις θεωρώ ιδιαίτερα εύστοχες, αλλά στο άρθρο σας στις 3 Μαΐου 2023 με τίτλο «Μακριά από τις σειρήνες του λαϊκισμού η Παιδεία» διαπίστωσα ότι ακολουθώντας μια άποψη που εκπορεύεται από τη συντεχνία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, επιμένετε και εσείς να διαδίδετε την άποψη πως τα ΤΕΙ «Αναβαθμίστηκαν σε ΑΕΙ», κάτι που είναι απόλυτα ανακριβές.

Τα ΤΕΙ ήταν ΑΕΙ και μάλιστα ισότιμα ως προς τα πανεπιστήμια, επομένως με τις διατάξεις Γαβρόγλου – ΣΥΡΙΖΑ δεν «αναβαθμίστηκαν» αλλά καταργήθηκαν προς όφελος του ΤΕΕ και των πανεπιστημίων και καλό θα ήταν να είστε περισσότερο ακριβολόγος σε σχέση με το τι πραγματικά συνέβη ή συμβαίνει στην ελληνική εκπαίδευση (για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας), αντί να παρασύρεστε από διάφορες συντεχνιακές ομάδες που κατατρώνε την ελληνική οικονομία και κοινωνία για τα μικροσυμφέροντά τους.

Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να σας υποδείξω τη σχετική νομοθεσία (δεν θα ήταν πρέπον) που πιστοποιεί τα λεγόμενά μου, μπορείτε πολύ εύκολα να γίνεται κοινωνός της.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT