Ο φιλότεχνος Γ. Κωστόπουλος

Κύριε διευθυντά
Πρόσφατα, με επιμέλεια της κ. Μαργαρίτας Πουρνάρα, η εφημερίδα σας έκανε μία παρουσίαση για το σήμα της Alpha Bank, μαζί με τα νομίσματα της Αίγινας, από τα οποία προήλθε. Επειδή έχω συμβάλει και εγώ στην καθιέρωση αυτού του σήματος, όταν συνεργαζόμουν με τον Γ. Κωστόπουλο –τότε πρόεδρο της Τράπεζας Πίστεως–, σας παραθέτω το σχετικό απόσπασμα από το βιβλίο μου, που κυκλοφόρησε πρόσφατα με τίτλο «Το Τρίτο Βιβλίο».

«Μετά από ένα χρόνο με καλεί ο πρόεδρος της Τράπεζας Πίστεως στο γραφείο του και μου λέει ότι οι σύμβουλοί του του είπαν ότι πρέπει να αλλάξει το σήμα της τράπεζας, γιατί μπερδεύεται ο κόσμος και μπαίνει στην Τράπεζα Πειραιώς. Τότε λεγόταν Τράπεζα Πίστεως. Μετά άλλαξε και τίτλο και ονομάστηκε Alpha Bank. Του είπα ότι το σήμα που είχε η τράπεζα ήταν από τα καλύτερα, καθόσον προέρχεται από ένα αρχαίο νόμισμα της Αίγινας, ενώ της ανταγωνιστικής τράπεζας δεν ήταν αξιόλογο. Του συνέστησα μάλιστα να δώσει εντολή στους γραφίστες της διαφημιστικής του εταιρείας να το δουλέψουν λίγο. Ετσι κράτησε το ίδιο σήμα που έχει ακόμα και σήμερα η Alpha Bank. Oμως του ξανασχεδίασα τα γράμματα του τίτλου». (σελίδα 82).

Ο Γ. Κωστόπουλος υπήρξε ένας μεγάλος Ελληνας, φιλότεχνος, που αγαπούσε την Ελλάδα. Είχαμε γνωριστεί την εποχή που, με τη χρηματοδότησή του, ιδρύθηκε η Ελληνική Εταιρεία Τυπογραφικών Στοιχείων, η οποία συνετέλεσε στην ψηφιοποίηση 3 σειρών ελληνικών γραμμάτων (Didot, Bodoni και Νεοελληνικά). Σχετική αναφορά κάνω στη σελίδα 49 του βιβλίου μου.

ΥΓ.: «Το Τρίτο Βιβλίο» (βιογραφικό) παρουσιάστηκε τη ∆ευτέρα 3/4/2023 στην αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΑΣ, Αθηνάς 57. Προλόγισε ο Τίτος Πατρίκιος και ο γραφίστας ∆. Αρβανίτης. Παρέστησαν πολλές προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών, καθώς και ο υπουργός ∆ικαιοσύνης Κ. Τσιάρας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT