Οταν εξετάζω φοιτητές στις ΗΠΑ

Κύριε διευθυντά
Διάβασα με ενδιαφέρον το άρθρο σας με τίτλο «Πολλά δοκάρια τρίζουν στο δυτικό οικοδόμημα». ∆υστυχώς δεν μπορώ να συμφωνήσω με τον φίλο σας που διδάσκει εδώ στην Αμερική, μου φαίνεται υπερβολικά αισιόδοξος και εξωπραγματικός. Και δυστυχώς δεν είναι ο μόνος, ξέρω πολλούς πανέξυπνους και πολύ πετυχημένους ανθρώπους που έχουν την ίδια γνώμη με τον φίλο σας, και μου φαίνεται πολύ περίεργο, είναι σαν να μη θέλουν να δουν και να δεχτούν την πραγματικότητα. Συνήθως είναι άνθρωποι που έχουν κάνει μεταπτυχιακές σπουδές εδώ στην Αμερική, και έχουν γαλουχηθεί με την ιδέα ότι στην Αμερική «the impossible just takes a little longer», έτσι αξιωματικά, χωρίς συζήτηση.

Εγώ έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία, και όταν ήρθα στην Αμερική το 1983 σαν Assistant Professor είχα σοκαριστεί με τα χάλια που είδα στην εκπαίδευση, δεν πίστευα στα μάτια μου. Και από τότε κάθε χρόνο και χειρότερα… Οταν είναι να εξετάσω τους φοιτητές μου, έχω φτάσει στο σημείο να σκέφτομαι όλο το Σαββατοκύριακο τι μπορεί να ξέρουν για να τους ρωτήσω, για να μην αναγκαστώ να τους κόψω όλους…

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT