Οι απόδημοι και οι εκλογές

Κύριε διευθυντά
Στο άρθρο του τής 9ης Μαΐου ο κ. Π. Μπουκάλας σχολιάζοντας την εξαιρετικά μικρή συμμετοχή των Ελλήνων του εξωτερικού στις εκλογές της 21ης Μαΐου αναφέρει ότι «ουδείς φανταζόταν (αυτό) το… αποκαρδιωτικό αποτέλεσμα». Ως αιτία του φαινομένου θεωρεί την «κατανομή των 99 εκλογικών τμημάτων σε 35 χώρες». ∆εν γνωρίζω πώς ο κ. Μπουκάλας κατέληξε σε αυτά τα συμπεράσματα. Εχω τρία παιδιά στις ΗΠΑ, τα οποία δεν μπορούν να ψηφίσουν παρά μόνον αν έρθουν επί τούτω στην Ελλάδα. Τόσο εγώ όσο και πάμπολλοι συμπολίτες μου δεν «φανταζόμασταν» απλώς, αλλά ήμασταν βέβαιοι ότι η συμμετοχή των Ελλήνων του εξωτερικού στις εκλογές του 2023 θα είναι ελάχιστη. Τούτο δεν το αποδίδαμε στην «κατανομή των 99 εκλογικών τμημάτων σε 35 χώρες».

Αλλά στο ότι ο νόμος «Ψήφος αποδήμων… κ.λπ.» περιλαμβάνει τόσα εμπόδια για τους αποδήμους, που στην πραγματικότητα τους αποτρέπει από το να ψηφίσουν. Η ευθύνη γι’ αυτό το σοβαρότατο ατόπημα βαρύνει αποκλειστικά τις «προοδευτικές και δημοκρατικές» δυνάμεις του τόπου μας, οι οποίες, ενώ κόπτονται για κάθε σημαντικό και ασήμαντο δικαίωμα ενός πολίτη, καταστρατήγησαν το εκλογικό δικαίωμα εκατοντάδων χιλιάδων απόδημων συμπατριωτών μας. Απορώ πώς αυτή η «μικρή λεπτομέρεια» διέφυγε από την παρατηρητικότητα ενός τόσο «αντικειμενικού» δημοσιογράφου μας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT