Το «Οίκαδε» δυστυχώς γράφτηκε πολύ αργά

Το «Οίκαδε» δυστυχώς γράφτηκε πολύ αργά

Κύριε διευθυντά

Η επιστολή του κ. Ν. Ματού (φ. 25/5) σχετικά με το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών επαναφέρει στην επικαιρότητα τον μύθο του «λάθους» των εκλογών της 1ης Νοεμβρίου 1920, που δήθεν προκάλεσε τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η αλήθεια, όμως, είναι το ακριβώς αντίθετο. Η καταστροφή επήλθε γιατί οι νικητές των εκλογών αγνόησαν τη λαϊκή εντολή και ακολούθησαν την πολιτική του Βενιζέλου, που ο λαός με την ψήφο του είχε καταδικάσει. Τη γνωστή πολιτική των δύο ηπείρων κ.λπ.

Ως προς το «Οίκαδε», δυστυχώς, γράφτηκε πολύ αργά, στις 14 Αυγούστου 1922, όταν η συντριπτική τουρκική επίθεση είχε ήδη ξεκινήσει. Το άρθρο αυτό έπρεπε να είχε γραφεί 22 μήνες νωρίτερα, δηλαδή από τον Νοέμβριο του 1920, αμέσως μετά τη λαϊκή εντολή.

Οσον αφορά τα σημερινά και τον κ. Μητσοτάκη, ναι μεν τυγχάνει να είναι βιολογικά δισέγγονος του Βενιζέλου, για την πολιτική του κληρονομιά όμως μάχονται ο κ. Τσίπρας με τον κ. Ανδρουλάκη!

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT