«Γέφυρες» με το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ

«Γέφυρες» με το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ

Κύριε διευθυντά

Η διαθεσιμότητα των αμερικανικών ναυπηγείων για νέες κατασκευές αλλά και τη συντήρηση – μετασκευές – επισκευές ενεργών μονάδων του στόλου είναι πλέον πολύ περιορισμένη με τα αυτονόητα αποτελέσματα.

Η ηγεσία του αμερικανικού ναυτικού ψάχνει πλέον να βρει λύση του προβλήματος σε συμμαχικές χώρες.

Το ναυτικό των ΗΠΑ μπορεί να εκσυγχρονίσει επιθετικά τα εγχώρια ναυπηγεία και να ανακεφαλαιοποιήσει τον στόλο χρησιμοποιώντας εγχώρια αλλά και ξένη βιομηχανική ικανότητα.

Εσωτερικά, αυτό θα απαιτήσει σημαντικό σχεδιασμό και επίβλεψη από την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού για να συντονίσει τη χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής υποδομής και να ισορροπήσει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των επιχειρησιακών διοικητών, των ηγετών σε κρατικό επίπεδο και των βιομηχανικών στελεχών. Για να αξιοποιήσει τη συμμαχική ναυπηγική και επισκευαστική διαθεσιμότητα το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ θα πρέπει να διαπραγματευτεί μέσω του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τους ηγέτες των αντίστοιχων χωρών εταίρων και τις ναυπηγικές εταιρείες.

Το δικό μας υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Αμυνας πρέπει να αδράξουν την ευκαιρία.

Είναι μια μοναδική ευκαιρία μικρά και μεγάλα ελληνικά ναυπηγεία να αναστηθούν, να βελτιώσουν τις δεξιότητες του προσωπικού, να κερδίσουν στον τομέα της τεχνογνωσίας, να αυξήσουν τα κέρδη τους από τις συμβάσεις που θα υπογραφούν, κέρδη που στη συνέχεια θα επενδυθούν σε υποδομές για τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων.

Οι καλές σχέσεις της χώρας με τις ΗΠΑ ανοίγουν νέους δρόμους και χτίζουν υλοποιήσιμα οράματα για το μέλλον της χώρας.

Ας κοιτάξουμε σταθερά και τολμηρά μπροστά…

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT