Δημιουργία Εθνικής Ελληνικής Ακαδημίας

Δημιουργία Εθνικής Ελληνικής Ακαδημίας

Κύριε διευθυντά

Η πρόταση του καθηγητή κ. Αγγελου Χανιώτη για τη δημιουργία Εθνικής Ελληνικής Ακαδημίας Γραμμάτων, Επιστημών και Τεχνών (ΕΘΕλΑ) θα πρέπει να τύχει ιδιαίτερης προσοχής. Η δημιουργία ενός τέτοιου οργανισμού θα συμβάλει στη στενή συνεργασία Ελλήνων της διασποράς με τα πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα της χώρας μας. Η αξιοποίηση του ανά τον κόσμο ελληνικού δυναμικού έχει πολλά να προσφέρει. Μέσα στο πλαίσιο της δημιουργίας δικτύων του παγκόσμιου Ελληνισμού η ίδρυση μιας Ακαδημίας, με τις προδιαγραφές που θέτει ο κ. Χανιώτης, είναι και εφικτή και σχετικά εύκολα πραγματοποιήσιμη.

Θα ήταν ίσως επωφελές εάν αυτή η πρωτοβουλία εθνικής σημασίας έχει την υποστήριξη της Προέδρου της Δημοκρατίας εντός των θεσμικών της ορίων. Θα μπορούσε επίσης να συμβάλει στην αποτύπωση του στίγματος της θητείας της πρώτης γυναίκας Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στη σύγχρονη ελληνική ιστορία.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT