Η βεντάλια λαθών Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ

Κύριε διευθυντά

Στην εκλογή της 21ης Μαΐου κρίθηκαν η αξιοπιστία, η αποτελεσματικότητα και οι μέθοδοι δράσης του κ. Αλ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ξαναθυμήθηκαν πολλοί τις ουτοπικές υποσχέσεις, την καταστροφική διάψευσή τους και τις μεθόδους δράσης του ΣΥΡΙΖΑ και τρόμαξαν με τις προειδοποιήσεις πως, όταν θα ξαναγίνει κυβέρνηση, τα πράγματα «θα είναι αλλιώς» στις δημοκρατικές διαδικασίες, στους «αρμούς της εξουσίας» –Δικαιοσύνη, ΜΜΕ, Δημόσια Διοίκηση– στην Οικονομία, παντού.

Ξαναθυμήθηκαν ακόμα πως σε όλα αυτά τα φοβερά ούτε ένα στέλεχός του δεν έχει ποτέ αντιδράσει, δηλωτικό του χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ. Ελάχιστα παραδείγματα λόγων και έργων, παλιότερα και νεότερα, για κάποια καίρια ζητήματα.

α) Για τις δημοκρατικές διαδικασίες.

– Ο κ. Τσίπρας, σε μια παλιότερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, επέβαλε να αλλάξει μία μη αρεστή στον ίδιο απόφασή της, ενώ στην πρόσφατη συνεδρίασή της για τη συζήτηση των αιτίων της ήττας της 21ης Μαΐου, όρισε τον εαυτό του ως τον μοναδικό ομιλητή.

– Ο κ. Τσίπρας δέχτηκε την ψήφο των βουλευτών της Χρυσής Αυγής για ορισμένα νομοσχέδια.

– Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλησε να συμπορευτεί με τα άλλα δύο μεγάλα κόμματα στο ζήτημα του αποκλεισμού του κ. Κασιδιάρη από τις δύο εκλογές του 2023.

β) Για τα εθνικά θέματα.

– Συμφωνία Πρεσπών: Ο κ. Τσίπρας δεν τόλμησε να ζητήσει η εθνικότητα και η γλώσσα της Βόρειας Μακεδονίας να είναι «βορειομακεδονική» και όχι «μακεδονική».

– Μεταναστευτικό: Ο κ. Τσίπρας ρωτούσε αν «υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα» και ο ίδιος και τα στελέχη του δυσανασχετούσαν με την κατασκευή φράκτη στον Εβρο και δυσφήμιζαν τη χώρα με τη «μικρή Μαρία».

– Εξοπλισμοί και αμυντικές συμφωνίες: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλησε να συμπορευτεί με τα άλλα δύο μεγάλα κόμματα.

γ) Για τη ∆ικαιοσύνη.

– Ο κ. Τσίπρας διδάσκει πως «οι δικαστικές αποφάσεις δεν πρέπει να είναι αντίθετες με το κοινό περί δικαίου αίσθημα» και αποκαλεί «κλειστή ομάδα δικαστών» την ολομέλεια του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου που απέκλεισε τον κ. Κασιδιάρη από τις εκλογές.

– Ο κ. Μιχ. Καλογήρου, ως υπουργός ∆ικαιοσύνης, αποφαίνεται: «∆ικαιοσύνη και πολιτική εξουσία πρέπει να βρίσκονται στην ίδια πλευρά της μάχης απέναντι στους εχθρούς του δημοσίου συμφέροντος».

δ) Για τη λειτουργία των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων.

– Ο κ. Γιάν. Μπαλάφας εντέλλεται: «Εργάζεστε στη δημόσια ΕΡΤ και δεν πρέπει να ταυτίζεστε με τα ιδιωτικά κανάλια που υπηρετούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα».

– Ο κ. Παν. Σκουρλέτης κατηγορεί: «Εχουμε συγκεκριμένα μέσα που δεν υπηρετούν την ενημέρωση αλλά είναι εντεταλμένα μέσα, υπηρετούν ένα αντικυβερνητικό σχέδιο, υπάρχει πακτωλός χρημάτων από διάφορους πρόθυμους οικονομικούς κύκλους που προστρέχουν για αρωγή στη Ν.∆.».

ε) Για την κοστολόγηση των προεκλογικών προγραμμάτων.

Ο κ. Τσίπρας έθεσε ως προϋπόθεση της κοστολόγησης το ντιμπέιτ μεταξύ των δύο αρχηγών, γνωρίζοντας ότι αυτό δεν θα γινόταν δεκτό.

Με αυτόν τον ελιγμό απέφυγε την αποκάλυψη ότι το κόστος των υποσχέσεών του υπερβαίνει τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT