Πρωθυπουργός = ο πρώτος υπηρέτης

Κύριε διευθυντά

Οσονούπω θα έχουμε εκλογές. Θα κληθούμε να ασκήσουμε το ύψιστο δημοκρατικό μας δικαίωμα, που δεν είναι μόνο δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση. ∆ιαφορετικά, όταν δεν μετέχουμε στις δημόσιες δημοκρατικές λειτουργίες, δεν θα είμαστε ελεύθεροι πολίτες, αλλά ιδιώτες. Η ιδιωτία (idiot), ιατρικός όρος, σημαίνει την άκρα ηλιθιότητα. Υπουργός σημαίνει υπηρέτης και πρωθυπουργός πρώτος υπηρέτης. Τα υψηλά αξιώματα δεν σημαίνουν μόνο προνόμια, αλλά πρωτίστως υποχρεώσεις. «Ο πολιτικός είναι, όχι για να νέμεται, αλλά για να τον νέμονται», έγραφε ο αείμνηστος συμμαθητής και φίλος Σαράντος Καργάκος.

Στα δημοκρατικά καθεστώτα ο λόγος έχει αντίλογο. Ενας Σοβιετικός είχε ρωτήσει τον Γεώργιο Παπανδρέου, τον Γέρο της Δημοκρατίας, τι γνώμη έχει για τη δημοκρατία τους. «Μα εσείς δεν έχετε δημοκρατία. Αντιπολίτευση έχετε;». «Δεν χρειάζεται. Συμφωνούμε σε όλα». «Μην υποτιμάτε τον ρωσικό λαό. Μόνο τα ζώα συμφωνούν σε όλα!».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT