Όταν ο αντίλογος σηκώνει τα χέρια…

Κύριε διευθυντά

Γράφει με την ορθολογική πένα του ο κ. Σάκης Μουμτζής (φύλλο 4/6) για το νεοφανές κόμμα Νίκη, ότι «δεν πρέπει να δαιμονοποιείται από την πολιτική των άλλων κομμάτων και αντί για απλό σχολιασμό των θέσεών του, να γίνει διάλογος με το μη φανατισμένο κομμάτι του, για να πεισθούν οι ευπρεπείς μορφωμένοι και με κόσμιο λόγο άνθρωποι που είναι τώρα κοντά σε αυτό το κόμμα, ότι είναι στο λάθος μέρος»!

Θα συμφωνούσε κάποιος με τον κ. Μουμτζή, αλλά το ζητούμενο είναι σε ποια θέματα από αυτά που προτάσσει το κόμμα Νίκη υπάρχει σοβαρός αντίλογος, και μπορεί ένας πολίτης ή πολιτικός να αντιπαραθέσει λογικά επιχειρήματα. Σε θέματα Παιδείας π.χ. (πρώτο και κυρίαρχο ζήτημα για το κόμμα αυτό η Παιδεία) πώς να αντιπαρατεθεί λογικά στην άποψη του προέδρου του κόμματος Νίκη για το ολοήμερο δημοτικό σχολείο; Λέει προς τούτο ο πρόεδρος κ. Νατσιός, κάνοντας χρήση λέξεων όπως παιδομάζωμα και γενίτσαροι που παραπέμπουν στον εμφύλιο και στην τουρκοκρατία, φορτίζοντάς το έτσι συναισθηματικά (video Διαδικτύου και ομιλία του στη Φλώρινα 4/3/23): «Το δημοτικό σχολείο είναι σήμερα ένα είδος κρατικού παιδομαζώματος και η εφαρμογή του ολοήμερου σχολείου δεν γίνεται για τίποτα άλλο από το να αρπάξει το κράτος τα παιδιά από την αγκαλιά της Ελληνίδας μάνας, της Μπουμπουλίνας, να τα κρατάει όλη τη μέρα και να τα μαγαρίζει, να τα κάνει γενίτσαρους»!

Διαφωνεί κάποιος ότι αυτή είναι αναχρονιστική, απλοϊκή έως αφελής, και εκτός πραγματικότητας θέση;

Να συζητήσει λοιπόν και να διαπραγματευτεί μαζί του για το ολοήμερο σχολείο, ένα κεκτημένο της Ελληνίδας εργαζόμενης μητέρας, και σίγουρα ένα σωστό βήμα στη λύση του δημογραφικού μας; Το δημογραφικό δε, είναι και στην κορυφή του προγράμματος αυτού του κόμματος.

Ή να γίνει διάλογος αν πρέπει να τηρεί ο δάσκαλος τα υγειονομικά πρωτόκολλα στην τάξη; Καθότι ο ίδιος ως «κατέχων την αλήθεια» ανακοινώνει με απαρέσκεια (video Διαδικτύου) ότι «εγώ στην πανδημία δεν φορούσα μάσκα στην τάξη»…

Εκτός από τη συναισθηματική φόρτιση του λόγου του σημειώνεται και λογική αποφόρτιση!

Μπορούν ακόμη ευπρεπείς και μορφωμένοι άνθρωποι να συμπορεύονται με κάποιους που αντιλαμβάνονται με στρεβλό τρόπο την αντικειμενική πραγματικότητα;

Με κάποιους που ζουν και πολιτεύονται ετεροχρονισμένα;

Στον αρθρογράφο σας Τάκη Θεοδωρόπουλο το νεοφανές κόμμα «θυμίζει κάτι από τον 8ο αιώνα των εικονομαχιών»! (φύλλο 14/6/23).

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT