Το δείγμα γραφής να είναι «απτό»

Κύριε διευθυντά

Η νέα αυτοδύναμη κυβέρνηση μπορεί να δώσει ένα πρώτο δείγμα γραφής, για τη βούλησή της να κάνει ριζικές μεταρρυθμίσεις, και να δείξει την ετοιμότητά της να συγκρουστεί με κατεστημένες νοοτροπίες και συμφέροντα για να το επιτύχει. Αρκεί τώρα, στην αρχή της θητείας της, να κάνει ό,τι χρειαστεί για να λύσει τρία βασικά ζητήματα καθημερινής νομιμότητας, τα οποία απασχολούν ένα πολύ μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας: α) να μην ακούμε πια ειδήσεις του τύπου «20 κουκουλοφόροι βγήκαν τη νύχτα από την πανεπιστημιούπολη και επιτέθηκαν με μολότοφ στην αστυνομία», β) να αναγκαστούν όλοι οι επιβάτες των αστικών λεωφορείων και του μετρό να πληρώνουν εισιτήριο και γ) να εφαρμοστεί αυστηρά η απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς, αλλά και τους ανοικτούς χώρους όπου υπάρχουν συναθροίσεις ανθρώπων (εστιατόρια, καφέ, θερινοί κινηματογράφοι, κ.λπ.).

Στην αρχή της νωπής άνετης εντολής της νέας κυβέρνησης, το οποιοδήποτε πολιτικό κόστος για τις ρυθμίσεις αυτές είναι αντιμετωπίσιμο και επιτρέπει στην κυβέρνηση να περάσει, σε πρώιμο στάδιο, τις «εξετάσεις», ότι έχει πράγματι τη βούληση όχι μόνο να νομοθετεί, αλλά και να επιβάλει τη νομιμότητα. Δεν μπορεί πια η πολιτισμική μας ανάπτυξη να μη συμπορεύεται ούτε με την οικονομία της Ελλάδας ούτε με το επίπεδο πολιτισμού της Ευρώπης στην οποία ανήκουμε.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT