Ο Ιούλιος του 2015 και η «σωτηρία»

Κύριε διευθυντά

Σχετικά με τα όσα είπε ο κ. Πάνος Καμμένος στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 για «την αλήθεια που πρέπει να ειπωθεί» και πως ο ίδιος τηλεφώνησε στην αξιωματούχο των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ προκειμένου να μεσολαβήσει ο Λευκός Οίκος στη διαπραγμάτευση και στις έξι το πρωί η συμφωνία «έκλεισε» (τρίτο μνημόνιο –κolotumba– Ιούλιος 2015), άμα θέλουμε τον πιστεύουμε!

Ομως τις «εξομολογήσεις» του Μπαράκ Ομπάμα από την προεδρική του θητεία στις ΗΠΑ στο βιβλίο «Γη της Επαγγελίας» δεν έχουμε κανένα λόγο να τις αμφισβητήσουμε.

Γράφει λοιπόν ο Ομπάμα: «Και μετά η Ελλάδα κατέρρευσε»! (σελ. 553). «Δεν είχαμε περιθώριο να είμαστε παθητικοί παρατηρητές αυτής της κατάστασης, τα προβλήματα στην Ευρώπη ήταν ένα βαρίδι για την αμερικανική ανάκαμψη» (σελ. 554).

«Κι έτσι στα καλά καθούμενα, η σταθεροποίηση της Ελλάδα έγινε ξαφνικά μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της οικονομικής και της εξωτερικής μας πολιτικής» (σελ. 556). «Υπήρχαν τηλεφωνήματα στη Μέρκελ για την Ελλάδα» (σελ. 593).

Εύλογα διερωτάται λοιπόν κανείς: Θα είχαμε σωθεί τον Ιούλιο του 2015 δίχως το ενδιαφέρον των ΗΠΑ;

Φώτης Κουκουφίκας

Κτηνίατρος

Καστοριά

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT