Μεγάλος Περίπατος μεγάλος κι ο θυμός

Κύριε διευθυντά

Με έκπληξη διάβασα συνέντευξη του δημάρχου Αθηναίων που μίλησε για τον «Μεγάλο Περίπατο». ∆ιαπίστωσε ότι το περιβόητο έργο απέτυχε και απέδωσε την αποτυχία σε επικοινωνιακούς λόγους. ∆εν θεώρησε αναγκαίο ν’ αναφερθεί στην όποια χρησιμότητα ενός τέτοιου έργου, ούτε για κόστος μίλησε και ακόμη λιγότερο για την προέλευση των χρημάτων. ∆ήλωσε ότι θα το ξανάφτιαχνε, αλλά με άλλες προδιαγραφές. Η Πανεπιστημίου «πρέπει να είναι χώρος πρασίνου που ν’ απολαμβάνουν οι πολίτες» και κάτι ανάλογα τρελά, καμία κουβέντα ότι η σύγχρονη εποχή είναι γεμάτη αυτοκίνητα και η Πανεπιστημίου αποτελεί σημαντική αρτηρία «Βορρά – Νότου». Ομολογώ ότι τέτοια αλαζονεία είναι σπάνια σε δημόσια πρόσωπα. Επί 3 χρόνια το κέντρο της Αθήνας είναι εργοτάξιο. Ξεκίνησε έργα που δεν είναι απλώς άχρηστα αλλά επιζήμια. Μια λωρίδα στην Πανεπιστημίου απομονώθηκε με ζαρντινιέρες για να χρησιμοποιηθεί από ποδηλάτες και πεζούς. Η Αθήνα δεν προσφέρεται στους ποδηλάτες, επικρατούν τα μοτοσακό και τα ηλεκτρικά πατίνια. Ουδείς χρησιμοποιεί τον περιβόητο διάδρομο, για τους πεζούς ούτε λόγος, τα πεζοδρόμια είναι πιο άνετα. Εβαλε τους γνωστούς φοίνικες που αντικαταστάθηκαν από πλατάνια. Εκλεισε τη λεωφόρο Ολγας που χρησιμοποιείται πλέον μόνο από λεωφορεία και τραμ και ακόμη κάποια παράνομα οχήματα. Τέλος έφτιαξε ένα υπόστεγο στο Σύνταγμα χωρίς να ξέρει κανείς τη χρησιμότητά του. Το κόστος όλων αυτών, κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες, είναι 13 ή/έως 24 εκατ.

Οταν ξοδεύεις δικά σου λεφτά μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις. Οταν όμως ξοδεύεις δημόσιο χρήμα έχεις ευθύνη μεγάλη. Δεν ξέρω ποιας εποχής είναι ο «Μεγάλος Περίπατος», σίγουρα όμως οι σημερινές συνθήκες είναι διαφορετικές.

Στις συνθήκες αυτές να ισχυρίζεται ο δήμαρχος ότι το πρόβλημα είναι επικοινωνιακό, υποτιμά τον κοινό νου, δείχνει αλαζονεία. Τα κυριότερα ΜΜΕ έχουν ρεπορτάζ που παρουσιάζουν το «ράβε ξήλωνε δουλειά να μη σου λείπει». Ο δήμαρχος επιμένει στους επικοινωνιακούς λόγους. Στις συνθήκες αυτές η έντιμη λύση είναι παραίτηση.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT