Προτροπές ενός ναυτιλλομένου

Κύριε διευθυντά

Η τοποθέτηση του κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στο υπ. Ναυτιλίας ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για όλους τους ναυτιλλομένους. Στην προηγούμενη θητεία του, στο ίδιο υπουργείο, έφερε ένα σπουδαίο νόμο για τα ιδιωτικά και τα επαγγελματικά σκάφη, απαλλάσσοντας τους ασχολούμενους με τη θάλασσα από περιττές γραφειοκρατικές ταλαιπωρίες, έξοδα και δυσνόητες διατάξεις.

Επί Κουρουμπλή και δυστυχώς συνεχίστηκε και επί Πλακιωτάκη, ο ισχύων νόμος δεν μπορεί ούτε να διαβαστεί αλλά ούτε να κατανοηθεί.

Αλλο ένα θέμα που πρέπει να απασχολήσει τον νέο υπουργό, είναι η γραφειοκρατία και η συμπεριφορά των λιμενικών γραφείου που έρχονται σε επαφή με τους πολίτες. Για παράδειγμα, στο Λιμεναρχείο Πειραιά το γραφείο ανανέωσης διπλωμάτων έχει δικό του ωράριο και ημέρες, ζητάει γνήσιο υπογραφής από άλλο τμήμα του Λιμεναρχείου και πολλές φορές, με άσχημο τρόπο, ζητούν από τους πολίτες να περιμένουν έξω. Ακόμη και μερικές νέες και ευγενικές λιμενικοί θα αλλάξουν την εικόνα εργαζόμενες σ’ αυτό το κλίμα!

Θα πρέπει επίσης να αλλάξει η κοροϊδία της διπλής χρέωσης για μονοήμερη παραμονή σε λιμάνι, επειδή αλλάζει η ημερομηνία στις 12 το βράδυ! Αισιοδοξούμε και ελπίζουμε.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT