Ο σχολιασμός μου για αυτή τη γάτα

Kύριε διευθυντά

Η φωτογραφία στην εφημερίδα σας 13/7/2023 (δεύτερη σελίδα) στη στήλη του κ. Σταύρου Παπαντωνίου υπό τον τίτλο «Θεωρείο», με λεζάντα «Η… γάτα του Προεδρικού», αφήνει τον αναγνώστη – θεατή κυριολεκτικά «άναυδο»!

Αναρωτιέται κανείς ποια είναι η αιτία ή η σκοπιμότητα δημοσίευσης της συγκεκριμένης φωτογραφίας, η οποία απεικονίζει τη γάτα της Προέδρου της Δημοκρατίας, να περπατά νωχελικά με υψωμένα τα οπίσθια και με κατεβασμένη την ολόμαυρη ουρά της, στα καλογυαλισμένα πατώματα του Προεδρικού Μεγάρου!

Είναι άραγε… η αποδοχή, η απόρριψη, ο αστεϊσμός, η προτροπή στη ζωοφιλία, η διαφήμιση της γατίσιας ράτσας, ή μήπως η προβολή της υποκρυπτόμενης ιδεολογικής ανεξαρτησίας και ελευθεριότητας, του σχετικού, διά της προβαλλομένης εικόνας, πραγματικού γεγονότος;

Κατά την προσωπική μου γνώμη, η συγκεκριμένη φωτογραφία πληροί απολύτως όλες τις προϋποθέσεις της κρίσης περί του «απαραδέκτου» από κάθε άποψη αισθητικής, διά της προβολής μιας εικόνας ενός ανεπίτρεπτου πραγματικού γεγονότος, διαδραματιζομένου μάλιστα σε χώρο ανήκοντα στο ελληνικό Δημόσιο και την Ελληνική Δημοκρατία και όχι ιδιωτικό, στον οποίο ασφαλώς τα πάντα επιτρέπονται!

Με άλλα λόγια δηλαδή, εν άλλοις λόγοις ήτοι…, δεν κατανοώ γιατί το Προεδρικό Μέγαρο και κατ’ επέκταση ο θεσμός της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας έχει ανάγκη το «cool», όπως λένε και στο χωριό μου, για να προσεγγίσει τον δήθεν χαλαρό και δικαιωματιστή Ελληνα πολίτη, αυτόν που συγκινείται από την εικόνα του πολιτικού προσώπου αγκαλιά με ένα χαριτωμένο ζωάκι, για να τον κατατάξει στους πολιτικούς που είναι «πάνω απ’ όλα άνθρωποι», και δεν αρκεί ο ευθύς, ουσιαστικός και υπερκομματικός λόγος της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις πράξεις και τα έργα της.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT