Απουσιολόγος για τους βουλευτές;

Κύριε διευθυντά

Ορθότατα διαμαρτύρεται στην «Καθημερινή» της 18/7/2023 ο επιστολογράφος Αρχιπλοίαρχος Π.Ν. ε.α. κ. Ι. Κ. Γεωργιάδης για «Τα άδεια έδρανα στο Κοινοβούλιο» και μάλιστα ανενδοίαστα ενώπιον του τηλεοπτικού κοινού της χώρας κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της νεοεκλεγείσης κυβερνήσεως. Ακόμα πιο ευαίσθητο και αξιοσέβαστο κοινό θεατών αποτελούν οι μαθηταί που επισκέπτονται κατά καιρούς τον ναό του κοινοβουλευτισμού, για να μυηθούν στα της λειτουργίας της ∆ημοκρατίας.

Οι «μερικής απασχόλησης», έμμισθοι δι’ «αποζημιώσεως», αιρετοί εκπρόσωποί μας αποφεύγουν τον τόπο παροχής των υπηρεσιών, για τις οποίες αμείβονται γενναιόδωρα και ποικιλοτρόπως (με άπειρες απαλλαγές) από τους φορολογουμένους.

Το άρθρο 63 παρ. 3 του Συντάγματος ορίζει ότι «Αν ο βουλευτής απουσιάσει αδικαιολόγητα από πέντε συνεδριάσεις τον μήνα, κρατείται υποχρεωτικά για κάθε απουσία το ένα τριακοστό της μηνιαίας αποζημιώσεώς του». Το θέμα ρυθμίζει λεπτομερώς και το άρθρο 76 του Κανονισμού της Βουλής.

Εξ όσων γνωρίζω, η πανίσχυρη και απαράδεκτη συντεχνιακή αντιμετώπιση της κοινοβουλευτικής λειτουργίας από τα όργανα εφαρμογής της έχει οδηγήσει σε αχρησία τις διατάξεις αυτές με κύρια ευθύνη του προεδρείου.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT