Το διαρκές στοίχημα της αξιοκρατίας

Κύριε διευθυντά

Πολλά εγράφησαν για τα αίτια της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και για τα αίτια της νίκης της Ν.∆. και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κατά τη γνώμη μου, η ιδεολογική σύγχυση ήταν ο δομικός λόγος της συντριβής του ΣΥΡΙΖΑ και ο μεταρρυθμιστικός λόγος ήταν για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Ομως το μεγάλο και χρόνιο πρόβλημα της χώρας που δηλητηριάζει όλες τις άλλες προσπάθειες είναι το ρουσφέτι και η αναξιοκρατία.

Μέχρι τώρα η παρούσα κυβέρνηση τα έχει πάει καλά στη διαχείριση προβλημάτων και κρίσεων. Ομως αυτά έρχονται και παρέρχονται. Οι δύο μεγάλες αλλαγές στον τομέα αυτό ήταν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις και το ΑΣΕΠ, που έγιναν κάποτε και μένουν!

Το ίδιο πρέπει να γίνει και για τα υπόλοιπα κενά που υπάρχουν για να ολοκληρωθεί η προσπάθεια. Είναι απίστευτο τι έχει σοφιστεί ο Ελληνας ώστε να μπορεί να παρακάμψει την αξιοκρατική κρίση.

Θα πρέπει να υπάρξει αμέσως παρά τω Πρωθυπουργώ μία υπηρεσία στην οποία να καταγγέλλονται από τους πολίτες όλα τα παραθυράκια και οι ρουσφετολογικοί νόμοι, ώστε να διορθώνονται αμέσως.

Μόνο έτσι θα δοθεί ένα αισιόδοξο μήνυμα σε όλη την κοινωνία, και θα πνεύσει καθαρός αέρας που θα οδηγήσει σε υγιές πολιτικό κλίμα και αλλαγή νοοτροπίας.

Και τότε μόνο ο πρωθυπουργός θα χριστεί μεγάλος ηγέτης, οι δε αντιπολιτευόμενοι θα τρέχουν από πίσω άφωνοι.

Σε αντίθετη περίπτωση θα αφήσει την ευκαιρία να χαθεί, για να την αρπάξει κάποιος άλλος στο μέλλον.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT