Πολιτική προίκα ο δήμος Αθηναίων;

Κύριε διευθυντά

Στο φύλλο της «Καθημερινής» της 18ης Ιουλίου φιλοξενείται επιστολή του κ. Α. Μαΐση με τίτλο «Μεγάλος ο Περίπατος μεγάλος κι ο θυμός». Ο επιστολογράφος αναφέρεται διεξοδικά στο παράλογο έργο της οδού Πανεπιστημίου και σε άλλα άσχετα έργα, που κόστισαν στους Αθηναίους τουλάχιστον 13 εκατομμύρια και καταλήγει: «Ο δήμαρχος επιμένει στους επικοινωνιακούς λόγους. Στις συνθήκες αυτές η έντιμη λύση είναι η παραίτηση».

Τα προβλήματα της Αθήνας μας είναι πολλά και οι Αθηναίοι τα γνωρίζουν.

Ο δήμος, αντί να φροντίσει για την επίλυσή τους, προσθέτει και νέα («Μεγάλος Περίπατος» κ.λπ.). Πολλοί Αθηναίοι, στους οποίους περιλαμβάνομαι, τα έχουμε επισημάνει από τις φιλόξενες στήλες της εφημερίδας μας, χωρίς να υπάρξει κάποια απάντηση ή κάποια βελτίωση από πλευράς του δήμου.

Οπως έχει αποδειχθεί στην πράξη, η θέση του δημάρχου Αθηναίων είναι το καλύτερο σκαλοπάτι για κάποιον που θέλει να μπει στην πολιτική και να απολαύσει όλα τα αξιώματα: βουλευτής, υπουργός, πρόεδρος της Βουλής, επίτροπος στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η Αθήνα έχει ανάγκη από έναν δήμαρχο, που να έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

α. Να είναι Αθηναίος, να έχει δηλαδή γεννηθεί και να έχει μεγαλώσει στην Αθήνα, και να έχει προσωπική γνώση των προβλημάτων της πόλης.

β. Να δηλώσει ότι δεν πρόκειται να διεκδικήσει βουλευτική άδεια και να τηρήσει την υπόσχεσή του.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT