Ο ΟΗΕ, το Ισραήλ και τα ψηφίσματα

Κύριε διευθυντά

Προτείνω οι δημοκρατίες να δημιουργήσουν δικό τους ΟΗΕ και τα απολυταρχικά καθεστώτα να παραμείνουν στον υπάρχοντα Οργανισμό μια και πλειοψηφούν (109 απολυταρχίες με 75 δημοκρατίες).

Τα λέω αυτά διότι διαβάζω πως τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους ο ΟΗΕ εξέδωσε 15 καταδικαστικά ψηφίσματα για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εναντίον ενός λιλιπούτειου δημοκρατικού κράτους, του Ισραήλ, και 13 τέτοια ψηφίσματα για το υπόλοιπο σύνολο της ανθρωπότητας (από το 2015 μέχρι το 2022 η αναλογία ήταν 140 προς 68 για το σύνολο των κρατών-μελών του ΟΗΕ).

Και να σκεφθεί κανείς πως μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2023 το Ισραήλ υπέστη 3.600 τρομοκρατικές επιθέσεις από τους επιθυμούντες την ειρήνη Παλαιστίνιους Αραβες. Το λιλιπούτειο όμως αυτό κράτος φαίνεται πως ακολουθεί το λατινικό ρητό oderint dum metuant, ήτοι σε ελεύθερη μετάφραση «αφήστε τους να με μισούν, αρκεί να με φοβούνται».

Ετσι πρέπει να σκεφτόμαστε και εμείς όταν νομίζουμε ότι κινδυνεύει η εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας κι ας είναι ο εχθρός πολλαπλάσιος ημών.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT