«Ο υπερπληθυσμός του δικηγορικού κόσμου»

«Ο υπερπληθυσμός του δικηγορικού κόσμου»

Κύριε διευθυντά

Διάβασα με προσοχή το άρθρο της κ. Ιωάννας Μάνδρου, στην «Καθημερινή» της 4/7/23, και αφού δηλώσω ότι συμφωνώ απόλυτα με αυτά που γράφει (πάντοτε γράφει με σαφήνεια και γνώση για τα προβλήματα της ∆ικαιοσύνης), ήθελα να προσθέσω τα εξής:

Το έτος 1989, όταν υπουργός ∆ικαιοσύνης ήταν ο καθηγητής της Νομικής Αθηνών Γ. Μαγκάκης, είχε έντονα απασχολήσει ολόκληρο τον δικηγορικό κόσμο της χώρας μας ο υπερπληθωρισμός του δικηγορικού επαγγέλματος και όλοι οι δικηγορικοί σύλλογοι, έπειτα από συνεδριάσεις των οικείων συλλόγων τους, αλλά και της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, υπέβαλαν υπόμνημα στον υπουργό (ύστερα από συνάντηση που είχαν μαζί του), όπου μεταξύ των άλλων προτάσεων που έγραφαν, ήταν και «το κλείσιμο των Νομικών Σχολών της χώρας, για 1-3 χρόνια», νομίζω. Ομως, ο Μαγκάκης θεώρησε το μέτρο αντιδημοκρατικό και αντιλαϊκό, με τον κίνδυνο να προκαλέσει έντονη λαϊκή αγανάκτηση και το απέρριψε, παρά την ορθότητα που διέβλεπε ότι είχε το μέτρο αυτό. Θυμάμαι, ακόμη, ότι τότε ο Σύλλογος Αθηνών είχε εγγεγραμμένους δικηγόρους, εν ενεργεία, 25.000, ενώ, αντίστοιχα, στο Παρίσι το σύνολο των δικηγόρων δεν ξεπερνούσε τους 3.000. Τα γράφω αυτά για να καταλάβουμε τις δυσκολίες στο έργο που έχει να επιτελέσει ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης και ικανότατος νομικός και πολιτικός Γ. Φλωρίδης, στον οποίο εύχομαι ολόψυχα υγεία και καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT