«Να τιμηθεί ο διοικητής»

Κύριε διευθυντά

Η σχετική επιστολή μου με το θέμα φωτιά / πυρομαχικά που δημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή» την Τετάρτη 2/8/2023, κατέληγε με το «Μηδενί δίκην δικάσεις, πριν αμφοίν μύθον ακούσεις, όταν ο πρώτος μύθος είναι τα γραφόμενα στις δύο σελίδες της “Καθημερινής” της 30/7/2023 και ο δεύτερος το αναμενόμενο πόρισμα της Ε∆Ε».

Οι επίσημες διαρροές από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας για το απόρρητο πόρισμα δικαιώνουν την ως άνω πρότασή μου, να περιμένουμε την ΕΔΕ, για την απόδοση ευθυνών.

Φαίνεται ότι η μόνη ευθύνη που αποδίδει στη διοίκηση της Μονάδος είναι ο πλημμελής καθαρισμός της περιοχής. Δεν γνωρίζω πόσο πλημμελής ήταν ο καθαρισμός και σε ποια ακτίνα από τα πυρομαχικά. Πιστεύω, όμως, ότι το θερμικό κύμα με τους θυελλώδεις και ριπαίους ανέμους ήταν μια «θερμική εισβολή» αδύνατο να ανακοπεί ακόμη και εάν η ακτίνα αποψίλωσης ήταν πολύ μεγαλύτερη.

Θεωρώ απαραίτητο ο διοικητής της Μονάδος όχι μόνο να επανέλθει στα καθήκοντά του, αλλά και να τιμηθεί με ανάλογη διάκριση για τη σωτήρια ενέργειά του να δώσει εντολή να μην προσεγγίσουν τα πυροσβεστικά μέσα στην περιοχή των πυρομαχικών και στην άμεση απομάκρυνση του ελικοπτέρου. Εάν δεν το έκανε, θα θρηνούσαμε νεκρούς πυροσβέστες και την κατάρριψη ελικοπτέρου από βόμβες εδάφους! Παγκόσμια πρωτιά! Και διασυρμός της Ελλάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT