Διοικητές ΕΣΥ και αξιοκρατία

Κύριε διευθυντά

Τον τελευταίο καιρό, συζητείται πολύ η επικείμενη αξιοκρατική επιλογή διοικητών νοσοκομείων του ΕΣΥ αντί της μέχρι τούδε καθαρά κομματικής επιλογής.

Επ’ αυτού ενδιαφέρουσα ήταν η επιστολή του καθηγητή Θωρακοχειρουργικής κ. Δόσιου Θεοδοσίου στην «Καθημερινή» της 3.8.2023. Εγώ θα ήθελα να προσθέσω ότι η

αξιοκρατία είναι πάγιο ζητούμενο της ελληνικής κοινωνίας και ίσως το μελανότερο σημείο όλων των κυβερνήσεων, και η παρούσα κυβέρνηση εκεί κατά τη γνώμη μου θα κριθεί τελικά, παρά τις αξιόλογες επιδόσεις της σε άλλους τομείς.

Επί του προκειμένου, θα ήθελα να αναφέρω ότι στη χώρα μας υπάρχει και λειτουργεί από πολλών ετών η Σχολή Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ, της οποίας το είδος των μαθημάτων που διδάσκονται, αλλά και το υψηλό επίπεδο σπουδών της, θα της επέτρεπε, και έπρεπε, κατά τη γνώμη μου, να ονομάζεται Σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας, και για τον πρόσθετο λόγο να μη συγχέεται με τις άλλες σχολές νοσηλευτικής των πρώην ΤΕΙ.

Στην ίδια Σχολή Νοσηλευτικής φοιτούν και τα στελέχη νοσηλευτικής των Ενόπλων μας Δυνάμεων, δηλαδή της ΣΣΑΝ.

Σήμερα οι απόφοιτοι της ως άνω σχολής σχεδόν έχουν την ίδια τύχη με τους αποφοίτους των άλλων σχολών νοσηλευτικής. Ομως, τουλάχιστον μερικοί εξ αυτών, με ειδική μετεκπαίδευση και αποκτώντας και την κατάλληλη εμπειρία, θα μπορούσαν άριστα να στελεχώσουν υπηρεσίες υγείας τόσο στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα υγείας όσο και σε αντίστοιχες θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων που σήμερα καταλαμβάνονται από γιατρούς, που δεν είναι αυτό το αντικείμενό τους. Η πρώτη ύλη συνεπώς υπάρχει, ωστόσο στην Ελλάδα κάνουμε μισές δουλειές, αλλά και πάλι ποτέ δεν είναι αργά.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT