Οι διεθνείς συντάξεις, το αγκάθι, ο ΕΦΚΑ

Οι διεθνείς συντάξεις, το αγκάθι, ο ΕΦΚΑ

Kύριε διευθυντά

Προσφάτως στην Οικονομική Καθημερινή διάβασα σε ρεπορτάζ της έγκριτης εφημερίδας σας ότι οι διεθνείς συντάξεις αποτελούν «αγκάθι για τον ΕΚΦΑ». Επειδή κι εγώ είμαι ένας εξ αυτών που αναμένω την κύρια σύνταξή μου από το ∆ημόσιο ήδη από την αρχή του 2022, καθότι αφυπηρέτησα από το Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας Αγιος Ανδρέας, όπου υπηρετούσα από το 1984 έως το 2021.

Ειδικότερα, πρόσφατα έμαθα από το τηλέφωνο πληροφοριών Νο 1555, όπου με παρέπεμψαν για πληροφορίες για την πορεία της σύνταξής μου, ότι «είμαι 2 χρόνια τουλάχιστον πίσω» με τη σύνταξή μου, διότι αυτή βρίσκεται στο τμήμα Διεθνών Υποθέσεων 1ο τμήμα, όπου υπάρχει ένας μόνον υπάλληλος–εισηγητής για να διεκπεραιώσει τέτοιες υποθέσεις «από όλο τον πλανήτη», όπως χαρακτηριστικά μου είπαν. Μου σύστησαν, δε, να τηλεφωνήσω ημέρα Τετάρτη στο γραφείο του εισηγητή και να «επιμείνω», αλλά, δυστυχώς, παρά την επιμονή μου δεν πήρα απάντηση στα τηλεφωνήματά μου.

Και ενώ ο κ. Κ. Χατζηδάκης όταν ήταν υπουργός Εργασίας διεκήρυττε ότι όλες οι συντάξεις βγαίνουν γρήγορα, εδώ στη δική μου περίπτωση φαίνεται ότι δεν υπάρχει φως.

Επειδή εγώ είχα κάνει ειδικότητα στο εξωτερικό και ένα τμήμα της στη Ζυρίχη, η δική μου σύνταξη εστάλη στο Διεθνών Υποθέσεων με άγνωστης διάρκειας διεκπεραίωση των διαδικασιών. Επισημαίνω ότι ο ΕΦΚΑ έχει πάρει ήδη από διετίας σχετικό έγγραφο, όπου επισημαίνεται ότι παίρνω την ελβετική σύνταξη που αντιστοιχεί στα τρία χρόνια που εργάστηκα στην πανεπιστημιακή κλινική της Ζυρίχης σύμφωνα με τη διακρατική συμφωνία Ελλάδας – Ελβετίας.

Θεωρώ ότι αφού αυτό είναι γνωστό στον ΕΦΚΑ, η παραπομπή της σύνταξης στο Διεθνών Συντάξεων είναι περιττή και καθυστερεί άδικα την έκδοση της κύριας σύνταξής μου.

Πιστεύω ότι σαν και τη δική μου περίπτωση υπάρχουν αρκετές άλλες που θα αργήσουν να διεκπεραιωθούν.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT