Δώρο Θεού αλλά πώς φθάνεις;

Κύριε διευθυντά

Τα ιαματικά λουτρά Αγίας Παρασκευής στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, γνωστά σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο, είναι δώρο Θεού. To θέρετρο αυτό δεσπόζει σε μια πανέμορφη καταπράσινη τοποθεσία με απόκρημνα βράχια και μοναδική θέα στο απέραντο γαλάζιο στο Αιγαίο. Μέσα από την κατασκότεινη θαλασσινή σπηλιά, από τα έγκατα της αγιασμένης γης αναβλύζουν τα ιαματικά θειούχα νερά της Αγίας Παρασκευής.

Με τον αποκλειστικό συνδυασμό χημικών στοιχείων που αποκτούν και τις μοναδικές θεραπευτικές τους ιδιότητες, αναζωογονούν το σώμα και θεραπεύουν την ψυχή.

Αυτή την πανέμορφη τοποθεσία είναι αδύνατο να την επισκεφθεί ένας επιβάτης των ΚΤΕΛ όταν βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του ποδιού, π.χ., στο Παλιούρι, που απέχει μόλις 10 χιλιόμετρα. Ανύπαρκτη συγκοινωνία των ΚΤΕΛ, διότι δεν υπάρχει δρομολόγιο από Παλιούρι για Αγία Παρασκευή, και θα πρέπει να κάνει διαδρομή 40 χιλιομέτρων μέχρι την Κασσάνδρα, την πρωτεύουσα του ποδιού, και από εκεί να ανεβεί σε λεωφορείο με

προορισμό την Αγία Παρασκευή, διανύοντας άλλα 40 χιλιόμετρα και χάνοντας χρόνο και χρήμα. Αυτό συμβαίνει και για όλα τα χωριά της ανατολικής πλευράς του πρώτου ποδιού: πρέπει να κάνουν ολόκληρο κύκλο για να επικοινωνήσουν με τα χωριά της δυτικής πλευράς του ποδιού και αντιστρόφως. Απορίας άξιον είναι γιατί αυτός ο αποκλεισμός.

Αυτή η ταλαιπωρία, κατά την ταπεινή μου γνώμη, θα εκλείψει όταν τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ που τερματίζουν στο Παλιούρι θα τερματίζουν στην Αγία Παρασκευή και της Αγίας Παρασκευής στο Παλιούρι.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT