Η ΕΛ.ΑΣ., τα ΜΜΕ και τα «κατηγορώ»

Κύριε διευθυντά

Σε πρόσφατο άρθρο του («Κ», 10/8/2023), ο κ. Τάκης Θεοδωρόπουλος σωστά επισημαίνει ότι «στον πόλεμο της δημόσιας τάξης η αστυνομία έχει ηττηθεί. Την έχει αφοπλίσει ο φόβος τον οποίον εδώ και δεκαετίες καλλιεργούν οι διάφορες ομάδες δικαιωματιστών, πολιτικών χουλιγκάνων, σκέτων χουλιγκάνων… και λοιπών ζαρζαβατικών». Αλλά και η συμπεριφορά των ανθρώπων της ενημέρωσης, θα προσέθετα εγώ, και εξηγούμαι.

Τον Δεκέμβριο του 2019, έγινε μια ριζοσπαστική για τα ελληνικά ήθη και έθιμα εκδήλωση στα Τρίκαλα, παρουσία της τότε υπουργού Παιδείας και του τότε δημάρχου Τρικκαίων (και νυν υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης). Επρόκειτο για ένα σεμινάριο που συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Αστυνομίας Τρικάλων και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, και το οποίο παρακολούθησαν από κοινού φοιτητές και αστυνομικοί, σε αμφιθέατρο του πανεπιστημίου, χωρίς να υπάρξουν δείγματα ενεργοποίησης των δημοκρατικών αντανακλαστικών των ευερέθιστων «γνωστών-αγνώστων».

Δυστυχώς όμως, οι ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδες της χώρας (συμπεριλαμβανομένης και της «Καθημερινής») ουδόλως ασχολήθηκαν με το ότι ένα έστω μέρος της αστυνομίας έστειλε κάποια μηνύματα αισιοδοξίας, αν και είχαν εγκαίρως παραλάβει από τον υπογράφοντα σχετικό δελτίου Τύπου.

Οι ίδιες εφημερίδες, ωστόσο, έδειξαν ιδιαίτερη προθυμία στο να κατηγορήσουν την αστυνομία όταν, περίπου το ίδιο διάστημα, παίχτηκε ένα από τα γνωστά σίριαλ σε «κεντρικό» πανεπιστήμιο. Ετσι, για να μην πλήττουμε…

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT