Μελανές εικόνες του καλοκαιριού

Κύριε διευθυντά

Μερικές εικόνες του ελληνικού καλοκαιριού:

Εικόνα 1η: Στον μοναδικό κεντρικό παραθαλάσσιο δρόμο, αυτοκίνητα παρκάρουν σε κάποια σημεία άτακτα εμποδίζοντας ποικιλοτρόπως. Παραδόξως κάποια στιγμή εμφανίζεται περιπολικό, δίνει 4-5 κλήσεις και αποχωρεί. Αυτό το… συνταρακτικό γεγονός δεν επαναλαμβάνεται τις επόμενες ημέρες, οπότε η παραβατικότητα συνεχίζεται απρόσκοπτα. Το αρμόδιο Α.Τ. θεωρεί ότι έκανε το καθήκον του.

Εικόνα 2η: Στον ίδιο παραθαλάσσιο δρόμο είναι τοποθετημένοι κάποιας αισθητικής κάδοι που χρησιμεύουν για απόρριψη μικροσκουπιδιών. Στην περιοχή υπάρχουν δωμάτια – διαμερίσματα. Κάποιοι τεμπέληδες που κατοικούν σε αυτά, αντί να μεταφέρουν τα οικιακά σκουπίδια τους στους πράσινους κάδους, τα αποθέτουν στους κάδους μικροσκουπιδιών με αποτέλεσμα αυτοί γρήγορα να ξεχειλίζουν και να ρυπαίνουν αντιαισθητικά τον πέριξ αυτών χώρο. Κανείς από τους περιοίκους δεν ενοχλείται.

Εικόνα 3η: Στο μικρό αυτό θέρετρο, ο δήμος στον οποίο ανήκει δεν έχει τοποθετήσει μπλε κάδους με αποτέλεσμα χιλιάδες ανακυκλούμενες συσκευασίες να καταλήγουν δεκαετίες τώρα στα κοινά σκουπίδια, με ό,τι αυτό σημαίνει για το περιβάλλον. Κανείς δεν διαμαρτύρεται.

Εικόνα 4η: Οι πέριξ της περιοχής λόφοι σταδιακά και μεθοδικά εκχερσώνονται, καταπατούνται και φυτεύονται με ελαιόδεντρα. Κανείς δεν αντιδρά.

Εικόνα 5η: Κάποιες αντιπυρικές ζώνες, που ως εκ θαύματος είχαν διανοιχτεί πριν από πολλά χρόνια, δεν συντηρούνται, που σημαίνει απλώς ότι αυτοί στην ουσία δεν υφίστανται. Κανείς δεν ανησυχεί.

Συμπέρασμα. Οταν οι πολίτες, μόνιμοι κάτοικοι ή επισκέπτες, αδιαφορούν για την τήρηση κανόνων και νόμων και το κράτος σε οποιοδήποτε επίπεδο δεν προνοεί – ελέγχει – τιμωρεί τη μη τήρησή τους, τότε δεν πρέπει να περιμένουμε ότι κάποτε αυτή η χώρα μπορεί να γίνει μια ευνομούμενη πολιτεία.

Τελικά το πρόβλημα μπορεί να ανάγεται στην έλλειψη σχολικής και οικογενειακής παιδείας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT