Η κάθοδος των Κροατών

Κύριε διευθυντά

Καθόλου πειστικός δεν ακούγεται ο ισχυρισμός ότι ο αρμόδιος υπουργός δεν γνώριζε για την κάθοδο πολλών δεκάδων Κροατών χούλιγκαν στην Αθήνα. Είναι βέβαιο ότι καθημερινά λαμβάνει αναφορά για κάθε σοβαρό θέμα δημόσιας τάξης.

Ούτε είναι πιστευτό ότι θα μπορούσε η αστυνομία από μόνη της, χωρίς πολιτική κάλυψη, να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε πολυάριθμους εκδρομείς από χώρα-μέλος της Σένγκεν. Πολύ περισσότερο, που στην Ελλάδα ακόμη και η τοποθέτηση μπάρας σε αγροτικό δρόμο θέλει την ενυπόγραφη έγκριση υπουργού (σχετ., «Καθημερινή», 12/8).

Εκ των ανωτέρω συνάγεται ότι ο ίδιος ο υπουργός γνώριζε (και ενέκρινε;) την κάθοδο των χούλιγκαν. ∆υστυχώς, τώρα πια το ζήτημα εξελίσσεται και σε πρόβλημα εξωτερικής πολιτικής. Αναμενόμενα η κροατική κυβέρνηση (που, βέβαια, είναι συνυπεύθυνη για την κάθοδο) μας κατηγορεί ότι αποδίδουμε συλλογική ευθύνη στους εκδρομείς, προκειμένου να ξεπλύνουμε την ντροπή μας…

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT