Τα «Εκτός Σχεδίου» και το περιβάλλον

Κύριε διευθυντά

Δεν περνάει καν από το μυαλό του ΥΠΕΝ να απαγορεύσει ή, έστω, να προωθήσει πολιτικές δραστικής περιστολής αυτής της κατάρας που λέγεται «Εκτός Σχεδίου ∆όμηση» για το περιβάλλον της χώρας. Κρίνοντας από όσα δήλωσε στην «Καθημερινή» (11.8.23) ο αρμόδιος υφυπουργός Νίκος Ταγαράς, εξόφθαλμα κινείται, άκουσον-άκουσον, στην αντίθετη κατεύθυνση! Αραγε, «Ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες»! ή αν προτιμάτε, «Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς και Φαρισαῖοι ὑποκριταί»!

Το ΥΠΕΝ, θα έλεγα και όλο το πολιτικό προσωπικό της χώρας πιστεύουν ότι η «Εκτός Σχεδίου Δόμηση» στηρίζει τον τεράστιο και βεβαίως πολιτικά διαπλεγμένο κατασκευαστικό τομέα. Θεωρώ την άποψη υπερβολική. Ναι, τον στηρίζει, αλλά, κατ’ εμέ, όχι πολύ.

Το ελληνικό περιβάλλον, το μεγάλο εθνικό κεφάλαιό μας, έχει ήδη υποβαθμιστεί και εξακολουθεί να υποβαθμίζεται πάρα πολύ από «τα Εκτός Σχεδίου». Εχει τεράστια ανάγκη ανάταξης. Ας σκεφτούμε μόνο την ανάγκη έργων αρχιτεκτονικής τοπίου, που σχετίζονται με προστασία και ανάδειξη των 15.000 χλμ. της ελληνικής ακτογραμμής! Να πεδίον δόξης λαμπρό, για να εξακολουθήσει να θησαυρίζει ο κατασκευαστικός τομέας, κάνοντας όμως όχι οικοδομές «Εκτός Σχεδίου», αλλά έργα περιβάλλοντος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT