Οι θεσμοί είναι σαν οχυρά στις ΗΠΑ

Κύριε διευθυντά

Βλέποντας την αμερικανική δικαιοσύνη να υψομετρεί, να ζυγίζει, να σημειώνει το χρώμα των ματιών και των μαλλιών, να παίρνει τα δακτυλικά αποτυπώματα και να δίνει το νούμερο φυλακισμένου ΡΟ 1135809 των φυλακών Φούλτον της Τζόρτζια στον Ντόναλντ Τραμπ, δεν μπορεί κανείς παρά να εκφράσει τον απέραντο θαυμασμό του για τη δικαιοσύνη και τους λειτουργούς αυτής της μεγάλης χώρας. Πώς γράφει ο Καρλ Πόπερ («Η ένδεια του ιστορικισμού»): «Οι θεσμοί είναι σαν οχυρά. Πρέπει να σχεδιάζονται και να επανδρώνονται καταλλήλως». Τα «οχυρά» αυτής της χώρας φαίνονται απόρθητα μέχρι τώρα!

Από την άλλη, βλέποντας την «οργισμένη» φωτογραφία του, την οποία δημοσίευσε ο ίδιος ο Τραμπ προς τους οπαδούς του κυρίως, αλλά και μη, με τη λεζάντα «Μην παραδίνεσαι ποτέ»!, δεν μπορείς παρά να «θαυμάσεις» τη… συνέπεια του ανδρός:

Ο γνωστός Αμερικανός δημοσιογράφος Μπομπ Γούντγουορντ (σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ) στο βιβλίο του «Φόβος: Ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο» περιγράφει μια συνομιλία στην οποία ο Τραμπ λέει σε έναν φίλο του, ο οποίος είχε παραδεχτεί προβληματική συμπεριφορά απέναντι στις γυναίκες: «Πρέπει να αρνείσαι, να αρνείσαι, να αρνείσαι και να αντεπιτίθεσαι σ’ αυτές τις γυναίκες. Ετσι και παραδεχτείς οτιδήποτε, οποιαδήποτε ευθύνη, είσαι τελειωμένος»!

Ο άνθρωπος είναι… ατελείωτος!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT