Το δήθεν τσιπάκι στο μέτωπο

Κύριε διευθυντά

Με το θέμα του εμβολίου κατά της COVID-19 προκλήθηκε διχασμός στην κοινωνία (ίσως η λέξη διχασμός δεν είναι η αρμόζουσα αφού μόνον μικρό μέρος του πληθυσμού αντιτάχθηκε στον εμβολιασμό).

Τώρα έρχεται νέος διχασμός, αφού όπως πληροφορούμεθα από το σχετικό ρεπορτάζ της «Κ» της 19/8/2023, «οι πολέμιοι των νέων ταυτοτήτων διοργανώνουν συλλαλητήρια» στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα. Και ο απλός πολίτης που έχει άγνοια των τεκταινομένων διερωτάται, δεν θα έπρεπε το υπουργείο να δώσει στους πολίτες πλήρη και αναλυτική περιγραφή του τι θα περιέχουν, τι θα προσφέρουν και πώς θα λειτουργούν οι υπό έκδοσιν ταυτότητες; Και σύμφωνα με αυτή την ενημέρωση οι διαμαρτυρόμενοι, υπεύθυνα και όχι βάσει υποθέσεων και φημών, να αναθέσουν σε εγνωσμένου κύρους επιστήμονες να καταθέσουν τις δικές τους απόψεις και μόνον τότε να οργανώσουν, αν το κρίνουν, όσες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας επιθυμούν.

Αλλά το να ανησυχούν ότι θα εμφυτεύσουν αργότερα στο μέτωπό μας τσιπάκι μόνο ως φαιδρό μπορώ να το θεωρήσω.

Ηδη η Ι. Σύνοδος με την από 25.8.2023 απόφασή της συνιστά την «αποφυγή δημοσίων τοποθετήσεων ή και παρακινήσεων σε διχαστικές ενέργειες ή διαμαρτυρίες πριν από την επίσημη ανακοίνωση της υπεύθυνης θέσης εκ μέρους της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου», η οποία όμως δεν θα έπρεπε να καθυστερεί, αφού την περιμένουν εναγωνίως οι πιστοί. Σχετικά ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος τελειώνοντας ομιλία του την 24.8.2023, αναφερόμενος στις ταυτότητες είπε: «Μην ακούτε τον καθένα που εκμεταλλεύεται την πίστη, την ευσέβεια και την αθωότητα της καρδιάς σας»!

Τέλος να μην ξεχνάμε ότι καλώς ή κακώς η χώρα μας από δεκαετιών ανήκει εις την Ε.Ε., πώς φαντάζονται λοιπόν οι αντιδρώντες ότι μπορεί να κυκλοφορούν με τσιπάκι εμφυτευμένο στο μέτωπό τους οι πολίτες μόνο μιας χώρας από τις 27;

Με την ευκαιρία για όσους δεν το γνωρίζουν, ας πληροφορηθούν ότι το τσιπάκι προβάλλει σε εμφανές σημείο της ταυτότητας των Γάλλων πολιτών!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT