Ξένοι ανταποκριτές εν μέσω πυρκαγιών

Ξένοι ανταποκριτές εν μέσω πυρκαγιών

Κύριε διευθυντά

Προ ημερών, η μεγαλύτερη και εγκυρότερη γαλλόφωνη εφημερίδα της Ελβετίας είχε πρωτοσέλιδο τον Εβρο, με τεράστια φωτογραφία και τη λεζάντα: «Γκρες. Ενώ οι φωτιές μαίνονται και ιδίως στον Εβρο, η άκρα ∆εξιά υποδεικνύει ως ενόχους μετανάστες και υποκινεί το κυνήγι τους». Οι λεπτομέρειες στη σελίδα 5.

Πιο ντροπιαστικό άρθρο για την Ελλάδα δύσκολο να υπάρξει. Πίσω από τις φωτιές ο ρατσισμός και η ξενοφοβία, δηλώσεις Βελόπουλου, δηλώσεις δημοσιογράφου από την Εφημερίδα των Συντακτών, σημείωση ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι συντηρητική δεξιά.

Εδώ ο κόσμος καίγεται, έχει κοπεί η ψυχή όλων βλέποντας τη λαίλαπα στον σπουδαίο Εθνικό Δρυμό του Εβρου, στον άλλο δρυμό της Πάρνηθας, στον βορρά, στον νότο, στα νησιά, παντού. Ούτε τα στρέμματα δεν έμαθε σωστά να γράψει ο Ελβετός ανταποκριτής, ούτε συναίσθηση της έκτασης δεν έχει… 80.000 στρέμματα, τι λες; 800.000 και… είναι μόνο ο Εβρος, κύριε ανταποκριτά. Περιμένουμε από εσάς να δώσετε μια σωστή εικόνα της θλιβερής αυτής κατάστασης. Τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται σε όλη την επικράτεια, την αγωνία που υπάρχει ότι η κυβέρνηση δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τα μέτωπα, τον χαμό μεταξύ πυροσβεστικής και δασικής υπηρεσίας, την απογοήτευση στην αντιπολίτευση και ακόμη την ευρεία πεποίθηση ότι όποιος και να είναι, δύσκολα αντιμετωπίζεται μια τέτοια καταστροφή. Δύσκολα, όπως το ομολογούν όλες οι δυνάμεις που συνδράμουν από τις πολλές χώρες του εξωτερικού δίπλα στις ελληνικές δυνάμεις. Ποιες ξενοφοβίες, ποιοι ρατσισμοί. Και βέβαια η πολιτεία θα διώξει τους ενόχους, τους εμπρηστές, θα εφαρμόσει τη νόμιμη διαδικασία.

Το βράδυ στην ΕΡΤ είδαμε το ντοκιμαντέρ της Σοφίας Παπαϊωάννου με τις άξιες τρεις γυναίκες που έχασαν τους αξιωματικούς άνδρες τους 27 χρόνια πριν, στο τραγικό επεισόδιο των Ιμίων. Ολη η εκπομπή είναι ένα κομμάτι της νέας ελληνικής ιστορίας που εύκολα ξεχνιέται. Μια εικόνα της χώρας, του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που ισορρόπησε –εν αγνοία– τον πρωινό εκνευρισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT