Αλλο διαμαρτυρία κι άλλο γκρίνια

Κύριε διευθυντά

Στην Οικονομική «Καθημερινή» της 30/8/2023 η Χρύσα Λιάγγου έχει ένα πολύ κατατοπιστικό άρθρο σχετικά με τη δεκαετή εκκρεμότητα τοποθέτησης GPS στα βυτιοφόρα καυσίμων! Μόλις το διαβάσεις αντιλαμβάνεσαι πως παραμένουμε ένα κράτος στο «περίπου», για να κλέψω τον κ. Τάκη Θεοδωρόπουλο, σε όλο του το μεγαλείο: υποδομές, συντονισμός (βλ. πυρκαγιές), κατασκευές (βλ. δρόμους, ποιότητα ασφάλτου…), πρόληψη, έλεγχοι (βλ. ΟΣΕ, Τέμπη) κτλ. Ολα μοιάζουν με ένα τεράστιο μπάλωμα που δεν μπορεί πια να κρύψει ή να καλύψει την πραγματικότητα. Σίγουρα υπήρξε κάποια πρόοδος στο ∆ιαδίκτυο που όμως δεν συγχρονίζεται με τις διάφορες υπηρεσίες ώστε να θεωρούμε πως βελτιώθηκε η καθημερινότητα του πολίτη. ∆εν αρκεί να μη χρειάζεται να μετακινούμαι, πρέπει και αυτό που ζητώ να γίνεται εύκολα. Από τις ∆ΕΚΟ, τις τράπεζες, το κτηματολόγιο, τα ΚΕΠ κτλ., απαιτούνται άπειρα έγγραφα τα οποία θα μπορούσαν κάλλιστα να απλοποιηθούν αν υπήρχε συντονισμός και επαγγελματισμός.

Το να γκρινιάζει κανείς δεν οδηγεί σίγουρα πουθενά, όμως και το να μη διαμαρτυρόμαστε όταν βλέπουμε τη χώρα μας να πνίγεται στους εκτροχιασμούς, στους καπνούς και σε λίγο στα νερά, δεν βοηθάει. Γιατί (και δεν είμαι η μόνη) έχω την εντύπωση πως τα πράγματα όλο και χειροτερεύουν, πως πάμε σε πολλά αν όχι σε όλα ένα βήμα πίσω; Αλλα ελπίζαμε και άλλα ζούμε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT