Αισχροκέρδεια και φοροδιαφυγή

Κύριε διευθυντά

Η μεγάλη έλλειψη κατοικιών προς ενοικίαση έχει αποθρασύνει τους ιδιοκτήτες, που επιδίδονται σε όργιο αισχροκέρδειας και φοροδιαφυγής με θύματα τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες και τα οικονομικά του κράτους.

Οι ιδιοκτήτες κατοικιών, εκμεταλλευόμενοι τη μηδαμινή προσφορά κατοικιών προς ενοικίαση, απαιτούν αυξήσεις ενοικίων πάνω από το 35% και δηλώνουν εκβιαστικά ως χρόνο ενοικίασης του ακινήτου τους τον ένα χρόνο, μολονότι ο νόμος ορίζει τριετή την ισχύ του συμβολαίου ενοικίασης κατοικίας! Σε αυτό έχουν βοήθεια την αντίστοιχη κρατική υπηρεσία, όπου κατατίθενται ηλεκτρονικά τα συμβόλαια, αφού η υπηρεσία αποδέχεται το ένα έτος ως χρόνο ενοικίασης της κατοικίας, παρότι αυτό είναι παράνομο και διευκολύνει τους αισχροκερδούντες ιδιοκτήτες να αυξήσουν την επόμενη χρονιά πάλι το ενοίκιο πέραν του νομίμου.

Εκεί που η φοροδιαφυγή των ιδιοκτητών «πάει σύννεφο» είναι η αναντιστοιχία του δηλούμενου μισθώματος με το πραγματικό, π.χ., εκατόν τριάντα ευρώ ενοίκιο δηλωμένο στην εφορία συν διακόσια στο χέρι! Και η εφορία πώς δεν μπορεί να ελέγξει τη φοροδιαφυγή, όταν με ηλεκτρονική τραπεζική συναλλαγή καταβάλλεται μηνιαίως στον λογαριασμό του ιδιοκτήτη υπερδιπλάσιο ποσό ως μίσθωμα της κατοικίας από τον λογαριασμό του ενοικιαστή;

Η απληστία και η άγρια εκμετάλλευση των φτωχών ενοικιαστών συμπληρώνεται με την απαίτηση του ιδιοκτήτη να πληρώνει επιπλέον ο ενοικιαστής και τα αναλογούντα στον ιδιοκτήτη κοινόχρηστα! Θα κάνει κάτι η κυβέρνηση για το χτύπημα της αισχροκέρδειας και της φοροδιαφυγής αυτής της μορφής;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT