Περί εκμυστηρεύσεων και περηφάνιας

Κύριε διευθυντά

Στο πρωτοσέλιδο άρθρο σας με τίτλο «Πολιτικοί του Instagram» στην «Καθημερινή» της 30/8/2023 ασχολείσθε, κυρίως, με τον μόλις αφιχθέντα καινοτόμο διαδικτυακό τρόπο πρώτης εμφανίσεως του νεοεισελθόντος στο πολιτικό προσκήνιο υποψήφιου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. Ευλόγως αποφεύγετε σχόλια ή παρατηρήσεις για την προσωπικότητα που καταγράφεται στο ηλεκτρονικό του βιογραφικό και μανιφέστο.

Στο κείμενο που διάβασα ο αυτοσυστηθείς «Στέφανος» –χωρίς επώνυμο!– αναφέρει στην αρχή ότι «Το παραδικαστικό κύκλωμα χτύπησε τους γονείς του και τους πήρε ό,τι είχαν και δεν είχαν… Ετσι στα 14 του (δηλαδή το 2002) βρέθηκε μόνος του στην Αμερική… από ανάγκη». Σημειωτέον ότι, όπως είδα στο Διαδίκτυο, το σκάνδαλο του παραδικαστικού ξέσπασε το 2006.

Στη συνέχεια ο νέος υποψήφιος αναφέρει τις ποιοτικές σπουδές του με υποτροφίες και πως «βρήκε δουλειά» στην Goldman Sachs. Εκεί γνώρισε το «κακό κεφάλαιο», από το οποίο αποχώρησε και «προσχώρησε» στην ποντοπόρο ναυτιλία, στο καλό κεφάλαιο…

Αμέσως μετά ο αυτοβιογραφούμενος προχωράει σε εκμυστηρεύσεις αυστηρά προσωπικού χαρακτήρα για το πρόσωπο, το οποίο τα έντυπα χαρακτηρίζουν «σύντροφό» του: «Γνώρισα τον Τάιλερ στα 31 μου … Οταν βρίσκεις έναν άνθρωπο καλύτερο από σένα, κάνεις ό,τι μπορείς να τον κρατήσεις, ό,τι και να λένε οι άλλοι». Η όλη διαχείριση του θέματος, ίσως δείχνει αυτό που περιγράφετε ως «νέο άνθρωπο με θράσος ή τρέλα» για την πολιτική, στην περίπτωσή μας όμως και μια ηθελημένα επιδεικτική περιφρόνηση προς τους ισχύοντες (ελπίζω) κοινωνικούς θεσμούς. Θα δούμε αν η αντίδραση του κομματικού εκλογικού σώματος θα δικαιώσει τους υπολογισμούς του νεήλυδος υποψηφίου.

Η εξέλιξη της πολιτικής τακτικής αντικατοπτρίζεται στην αλλαγή της Gay Parade (Παρέλαση/διαδήλωση υπέρ του δικαιώματος στη διαφορετικότητα) σε Gay Pride (Υπερηφάνεια για την ίδια τη διαφορετικότητα), από ανοχή και συμπαράσταση των τρίτων σε υπερηφάνεια των ίδιων των «διαφορετικών».

Κάτι ανάλογο με αυτό που έχει λεχθεί από χρόνια για κάτι πιο βασικό. «Η φτώχεια δεν είναι για ντροπή, αλλά δεν είναι και για περηφάνια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT